Κασσελάκης: «Δεν θα αφήσουμε την Υγεία να είναι παρακλάδι του καπιταλισμού – Προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος»

Κασσελάκης: «Δεν θα αφήσουμε την Υγεία να είναι παρακλάδι του καπιταλισμού – Προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος»

«Όταν γίνουμε κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος. Να υπάρχει πραγματικά δημόσια Υγεία» τόνισε από την Αστυπάλαια μέσω του ΟΡΕΝ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου.

«Υγεία, συγκοινωνίες, Παιδεία είναι τα βασικά προβλήματα. Πέρα από αυτά έχουμε και μεγάλο θέμα με τα απορρίμματα και ζητήματα με την πολεοδομία, την ανάπτυξη. Αλλά το πολύ βασικό είναι στην Υγεία» είπε σε ερώτηση για την περιοδεία του και συνέχισε:

«Έχουμε τεράστια προβλήματα στο ΕΣΥ σε όλη τη χώρα, το οποίο πάει να γίνει ντε φάκτο ιδιωτικό με τις θέσεις της ΝΔ. Εδώ όμως είναι πιο έντονο το πρόβλημα, διότι είναι υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία. Εμείς καταθέσαμε μια τροπολογία για να φέρουμε γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά, με ένα πριμ 1.000 ευρώ για κάθε γιατρό και νοσηλευτή, με βοήθεια στη στέγη και στην αγορά της πρώτης κατοικίας εφόσον παραμείνουν 5 χρόνια. Όλα αυτά και το μπόνους κοστίζουν 35 εκατομμύρια ευρώ. Είναι 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανά τουρίστα. Με ένα ευρώ θα μπορούσαμε να κάνουμε μια μεγάλη τομή στην υγεία στα νησιά. Η ΝΔ απέρριψε αυτή την ξεκάθαρη παραγωγική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είναι δογματική».

Διαβάστε επίσης: Τα backstage της περιοδείας Κασσελάκη: «Πάμε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους του Έλληνες όπου και αν βρίσκονται»

«Να επενδύσουμε στη δημόσια Υγεία»

«Η κυβέρνηση δίνει ελάχιστα χρήματα. Πώς θα πληρώσει κάποιος το ενοίκιό του στην Πάρο ή στη Μύκονο; Πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα στέγασης, μια μόνιμη λύση και ένα γενναίο πρόγραμμα στελέχωσης των νοσοκομείων» είπε και ξεκαθάρισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν θα αφήσουμε την Υγεία να είναι ένα παρακλάδι του καπιταλισμού. Η Υγεία είναι δημόσια και πρέπει να είναι για όλους».

«Ξοδεύουμε ένα σωρό χρήματα για να σπουδάζουμε και να μορφώνουμε γιατρούς και φεύγουν έξω από την Ελλάδα. Χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια Υγεία. Και έχετε την εγγύηση πως όταν γίνουμε κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος. Να υπάρχει πραγματικά δημόσια υγεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Μακάρι οι δαπάνες για την Υγεία να είναι 7% και 8% του ΑΕΠ και αυτό να δημιουργήσει μια αποκεντρωμένη ανάπτυξη. Αυτό είναι το βασικό» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Η ΝΔ δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και στο θέμα της ακρίβειας: «Η ΝΔ προεκλογικά έλεγε πως είναι εισαγόμενη η ακρίβεια. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ψέματα. Και για την εμπορική αμαξοστοιχία και το φορτίο της είπε ψέματα πριν τις εκλογές, και για τις μειώσεις των φόρων είπε ψέματα.

Υπάρχει ένα σύστημα που έχει στήσει με την προπαγάνδα και τον μηχανισμό της που δεν τα παρουσιάζει αυτά. Μπορεί αυτή τη στιγμή να βάλει πλαφόν στην κερδοφορία στο ηλεκτρικό ρεύμα. Εμείς προτείνουμε 5%, δεν το κάνει. Μπορεί να μπει όριο στο ηλεκτρικό ρεύμα, είναι δημόσιο αγαθό και η ΝΔ επιλέγει το πολύ δυνατό και πολύ μικρό ολιγοπώλιο με τεράστια κέρδη» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Πώς γίνεται από το χωράφι στο ράφι να μην μπορεί να επιβιώσει ούτε ο αγρότης ούτε ο καταναλωτής; Έχουμε προτείνει για την ακρίβεια, όποιες εταιρείες αισχροκερδούν να υπάρχει ένα σύστημα Τειρεσίας. Όταν παίρνουν πρόστιμο για αισχροκέρδεια, δεν θα έχουν καμία δουλειά με το δημόσιο για 5 χρόνια. Γιατί δεν το κάνει αυτό η ΝΔ; Δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια γιατί υπάρχουν συμφέροντα που χρηματοδοτούν την δομή της. Το πιο βασικό που θα μπορούσε να κάνει είναι να μηδενίσει τον ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα […] Μας λέει ότι πρέπει να πεινάει ο ελληνικός λαός όσο βγάζουν υπερκέρδη οι τράπεζες και οι πάροχοι του ρεύματος για να μην μειώσουμε τον ΦΠΑ… Είμαστε οικονομικός παράδεισος και μετά πεινάει ο λαός μας;»

«Πιθανόν να ξεπεράσουμε το 20%»

«Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να διεκδικεί να κυβερνήσει και να αλλάξει τον τόπο. Άρα λοιπόν διεκδικούμε την πρωτιά. Από κει και πέρα αλλάζουμε τις δομές του κόμματος μας για να είναι ανοιχτές σε όλο τον προοδευτικό κόσμο» συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές.

«Βλέπω ένα ρεύμα στην κοινωνία, βλέπω πολύ κόσμο που έχει μετανιώσει για τις τελευταίες εκλογές. Υπάρχει πολύ καλή περίπτωση να ξεπεράσουμε το 20%. Η αλαζονεία στον γυάλινο πύργο που βρίσκονται πρέπει να σταματήσει. Μακάρι να πάμε και σε εθνικές εκλογές. Προφανώς εκείνος πρέπει να αποφασίσει το πότε αλλά τουλάχιστον να τελειώνουμε με αυτή την αλαζονεία».

Το προοδευτικό κέντρο και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτέθηκε και στους Κυριαζίδη και Μελέτη: «Για όσους είναι στη ΝΔ ως προοδευτικό κέντρο, τι γνώμη έχουν για τον βουλευτή τους, της Δράμας που με αποκαλεί με το αρσενικό και το θηλυκό και ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμπει; Τι γνώμη έχουν όταν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ υπάρχει η υμνήτρια του Κασιδιάρη; Το προοδευτικό κέντρο σας διαβεβαιώνω πως έχει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί είναι η φυσική του θέση και θα έχει δομικά μέσα στο κόμμα τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί» υπογράμμισε.

«Δεν εμπορεύομαι την πίστη μου»

Σε ερώτηση για το εάν θα πάει σε εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «Ναι, θα πάω. Στην Κέρκυρα… Έχω πει ξεκάθαρα πως πιστεύω, δεν εμπορεύομαι την πίστη μου, σέβομαι την πίστη κάθε συμπολίτη μου και φυσικά σέβομαι τους συμπολίτες μου που είναι άθεοι. Θέλω όλοι να ζουν σε μια σύγχρονη κοινωνία που σέβεται την ελευθερία του καθενός».

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Photos)

ΕΛΑΣ για τα αρχηγικά μέλη της Θύρας 7: Βαριά ποινικά μητρώα που εργάζονταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον δήμο Πειραιά

Politico για επιλογή Φρέντη Μπελέρη από ΝΔ: Ένας «μπαλαντέρ» από τις αλβανικές φυλακές

Ευρωεκλογές: Εντός της ημέρας η απόφαση του Αρείου Πάγου για το μόρφωμα «Σπαρτιάτες» – Πόσα κόμματα κατέθεσαν αίτηση

Αφρικανική σκόνη: Επταπλάσια η συγκέντρωση την Τετάρτη – Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter