Κασσελάκης: «Ο κυπριακός λαός δεν είχε τη δυνατότητα να θρηνήσει 2002 αγνοούμενούς του»

Κασσελάκης: «Ο κυπριακός λαός δεν είχε τη δυνατότητα να θρηνήσει 2002 αγνοούμενούς του»

Μια αναφορά στους σχεδόν ξεχασμένους από το ελληνικό κράτος αγνοούμενους της Κύπρου έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη συνοδεύει από μια ιστορική φωτογραφία όπου οικογένειες Κυπρίων κρατούν φωτογραφίες των δικών τους που χάθηκαν στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

«Για σχεδόν μισό αιώνα ο κυπριακός λαός δεν είχε τη δυνατότητα να θρηνήσει 2002 αγνοούμενούς του.
Η δουλειά που κάνει η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους είναι ιερή. 600 αγνοούμενοι έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα», έγραψε ο κ. Κασσελάκης θυμίζοντας στην Ελλάδα και τον κόσμο ότι και αυτή η πληγή είναι ανοιχτή, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει.

Την Τετάρτη ο Στέφανος Κασσελάκης, είχε επίσημες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, τους Προέδρους του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Επίσης επισκέφθηκε το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας, κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα, ενώ επισκέφθηκε και τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης από Κύπρο: «Παραγωγική η συζήτηση με Χριστοδουλίδη – Σημαντικός ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter