Κασσελάκης στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα καταφέρετε να μας τσακίσετε (Video)

Κασσελάκης στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα καταφέρετε να μας τσακίσετε (Video)

«Προτείνουμε μία καλύτερη ζωή και καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποφασίσουν. Μία καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις ευρωεκλογές, στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε υπερήφανος για το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο όπως είναι «ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά», ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην προπαγάνδα του Μαξίμου.

Δείτε επίσης: Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Υπενθυμίζεται ότι από τους 42 υποψηφίους, οι 35 έχουν αναδειχθεί στις προκριματικές εκλογές, οι δύο είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά και οι υπόλοιποι πέντε (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας), επιλογής Κασσελάκη. Πρόκειται για τη Μέλπω Λεκατσά, τη Δέσποινα Σίνου, τη Βιολέτα Κόρδατζη, τον Βασίλη Παπαλαζάρου και τη Λυδία Βενέρη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιό τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έναν βολικό για το σύστημα κόμμα. Αυτό ήταν το σχέδιο, δεν τους αφήσατε, τους το χαλάσατε γιατί πήρατε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας».

Ένα ευρωψηφοδέλτιο που διαμορφώσατε για πρώτη φορά εσείς. Είμαι περήφανος για τη διαδικασία, περήφανος που η επιλογή πέρασε από τον πρόεδρο του κόμματος σε εσάς. Είμαι περήφανος για τις επιλογές σας. Το ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά, σαν τον Γιώργο Αυτιά, με χουντικά συνθήματα. Και είναι χρυσαυγίτικες οι προσεγγίσεις» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έστειλε μήνυμα προς όλους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: Λεκατσά, Σίνου, Κόρδατζη, Παπαλαζάρου, Βενέρη – Αυτές είναι οι 5 επιλογές Κασσελάκη που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο

«Θέλω να πω κάτι που αφορά όλους μας, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές μας, τα στελέχη μας και φυσικά εμένα τον ίδιο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στην ισότητα, στα δικαιώματα κάθε πολίτη, θα υπάρχει μηδενική ανοχή. Το είδατε ήδη αυτό. Δεν είμαι Μητσοτάκης να κρατάω στο ψηφοδέλτιο υμνήτρια του Κασιδιάρη. Δεν είμαι Μητσοτάκης να βάζω στο ψηφοδέλτιο ακροδεξιά στοιχεία που γεννούν αποτροπιασμό και δεν είμαι Μητσοτάκης να κρατάω στην ΚΟ βουλευτή που δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει το άρθρο ο ή ή μπροστά από το όνομα ενός ανθρώπου που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν. Στις πράξεις φαίνεται ο προοδευτικός Μητσοτάκης και οι πράξεις είναι ξεκάθαρες. Δεν φοβάμαι να μιλήσω για τα πάντα, δεν έχω ούτε μυστικά, ούτε θέματα που αποφεύγω. Εδώ, μπροστά σας όλα».

«Έρχονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να συμμετάσχουν στον κανιβαλισμό ειρωνευόμενοι. Έχω να πω σε όλο το σύστημα ένα πράγμα: Διαστρεβλώστε, βαρέστε, χτυπήστε. Έχω μέσα μου δύναμη, αντοχές, απίστευτο πείσμα. Όλοι μας έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, το έχουμε αποδείξει. Χτυπήστε, δεν θα καταφέρετε να με τσακίσετε, δεν θα καταφέρετε να μας τσακίσετε. Δεν θα καταφέρετε τίποτα. Το μόνο θαύμα είναι εδώ, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε ένα κόμμα μετά από δύο ήττες, ύστερα από δύο διασπάσεις και είπε κάτω τα χέρια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μην ψάχνετε σε εμένα κρίσεις μεσιανισμού, άλλωστε δεν είμαι εγώ που πληρώνει δημοσιογράφους για να τον αποκαλούν Μωυσή κάθε μέρα. Είμαι ίσος ανάμεσα σε ίσους. Με τα μέλη και τους φίλους του νέου ΣΥΡΙΖΑ να έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο. Δική μου ευθύνη είναι να κινητοποιώ την κοινωνία για να έρχονται κοντά μας οι καλύτεροι. Και το βλέπετε αυτό στα think tank.

Κάτι γίνεται, κάτι γεννιέται, είναι ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω. Άνθρωποι που λένε δεν πάει άλλο και συντάσσονται με ένα κόμμα για πρώτη φορά. Άνθρωποι που είχαν πάψει να πιστεύουν στην πολιτική, στον σχηματισμό μίας αληθινής προοδευτικής αριστείας που θα αντιταχθεί στη λαμογιά που βαπτίστηκε αριστεία για να λυμαίνεται άριστα τα δημόσια ταμεία» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Φίλες και φίλοι, μεταλλάχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Άλλαξε αρχές και αξίες; Άλλαξε θέσεις; Η απάντηση δίνεται αυτόματα, εάν απαντήσουμε στο ερώτημα «Τι είναι η σύγχρονη Αριστερά σήμερα». Η σύγχρονη Αριστερά είναι η κοινωνία της αλληλεγγύης, ένα κράτος που δεν προχωράει μπροστά αφήνοντας πίσω αβοήθητο έναν αριθμό πολιτών του, ούτε στην καρότσα ενός φορτηγού, ούτε στο φυλάκιο ενός αστυνομικού Τμήματος, ούτε σε βαγόνια ενός τρένου που πάει… κι όπου βγει, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύγχρονη Αριστερά δεν είναι το κράτος του 1/3 ή των 2/3 των πολιτών, που βρίσκονται αντιμέτωποι στο «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»! Είναι το κράτος που φροντίζει, ώστε ο πρώτος και ο τελευταίος πολίτης του να έχει αξιοπρεπή παιδεία, αξιοπρεπή υγεία, αξιοπρεπή μισθό. Είναι τόσο απλό. Μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Και το κυριότερο: κάθε πολίτης να έχει ίσες ευκαιρίες, ώστε να μπορέσει να προκόψει, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο, το επώνυμό του και την περιουσία του. Και αυτό είναι που ονομάζω ελληνικό όνειρο: η ολοκληρωμένη ευκαιρία στους πολίτες που η οικονομική κρίση, η πτώχευση, η Δεξιά τους την έκοψε στα δύο. Τους έκοψε τη ζωή στα δύο.

Και ταυτόχρονα για εμένα η σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους. Που δεν εκχωρεί την πίστη όποιου πολίτη θέλει να πιστεύει στο εμπόριο της πίστης της Δεξιάς. Που δεν εκχωρεί την ασφάλεια σε μια Νέα Δημοκρατία, που επί των ημερών της έχουν εκτοξευτεί όλες οι ενδείξεις και όλοι οι δείκτες της εγκληματικότητας.

Και, παράλληλα, στον μεγάλο ορίζοντα η σύγχρονη Αριστερά είναι εκείνη που έχει ανοιχτό το βλέμμα στον κόσμο γύρω μας. Που θέτει σε προτεραιότητα την πράσινη μετάβαση, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, που προτεραιοποιεί την κλιματική προσαρμογή, που διεκδικεί πανευρωπαϊκά το τέλος της λιτότητας. Διότι αυτό το οικονομικό σχέδιο δεν βγάζει πουθενά, παρά μόνο γιγαντώνει την Ακροδεξιά. Που ζητάει μια νέα μεταναστευτική πολιτική, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει πραγματική αλληλεγγύη στην πράξη και όχι νοικιάζοντας αποθήκες ψυχών στη χώρα μας.

Που δεν διστάζει να πάρει καθαρή θέση: Ναι, κατηγορούμε και καταδικάζουμε κάθε τρομοκρατική επίθεση. Αλλά ναι, είμαστε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός για να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα. Ξεκάθαρα! Είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις υπέρ ενός Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά, δίπλα δίπλα με το Ισραήλ.

Και βέβαια στα δικά μας εθνικά θέματα καμία υποχώρηση, κανένας ενδοτισμός. Ο διάλογος με την Τουρκία είναι θετικός, αυτό το θέλουμε, αλλά πρέπει να έχει σαφή στόχευση: την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Καμία κίνηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Aπόλυτος σεβασμός της εθνικής μας κυριαρχίας. Kαμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ και καμία απεμπόληση του μονομερούς και κυριαρχικού μας δικαιώματος της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων μέχρι τα 12 μίλια.

Φίλες και φίλοι, σύγχρονη προοδευτική πολιτική σημαίνει να μπορείς να μιλήσεις στην κάθε γενιά με τη γλώσσα της, στην κάθε εποχή με τις ανάγκες της. Η πυξίδα σου όμως πρέπει να είναι σταθερή: με τον άνθρωπο, με την αλληλεγγύη, με την κοινωνία. Αυτοί είμαστε εμείς. Ερχόμαστε από πολύ μακριά και είμαστε καινούργιοι, ταυτόχρονα, και γι’ αυτό θα πάμε πολύ μακριά.

Απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς που παίζει με τη λάσπη, μοντάρει, μπαζώνει, παρακολουθεί, προπαγανδίζει, εξαπατά. Μια κυβέρνηση γεμάτη αρνητικές πρωτιές, όπως τις αρνητικές πρωτιές που παρουσιάζει η Eurostat.

Και μιας και μιλάμε για την Ευρώπη και πάμε σε ευρωπαϊκές εκλογές, πρέπει να πούμε ότι δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει έμμεσους φόρους Σουηδίας με κοινωνικές παροχές τριτοκοσμικού κράτους. Δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει τιμές τροφίμων Γαλλίας, ενοίκια Γερμανίας και μισθούς Βουλγαρίας. Δεν βγαίνει η εξίσωση!

Αλλά ξέρετε κάτι; Βγαίνει για τις τράπεζες και βγαίνει για το ολιγοπώλιο στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλά δεν βγαίνει η εξίσωση για τον οικογενειάρχη, που βάζει μπροστά ένα χαρτί και τραβάει μια κάθετη γραμμή στη μέση και υπολογίζει έσοδα – έξοδα κάθε μήνα. Δεν βγαίνει για έναν νέο, μια νέα, που ούτε καν μπορεί να φανταστεί πώς θα αρχίσει οικογένεια. Και δεν βγαίνει για έναν παππού και μια γιαγιά, που δούλεψαν μια ζωή για να παίρνουν συντάξεις πείνας. Δεν βγαίνει!

Γι’ αυτό, φίλες και φίλοι, έχετε πάρει ήδη ένα δείγμα των προτάσεών μας για την ακρίβεια, την φορολογία, την ασφάλεια. Τις επόμενες εβδομάδες θα δείτε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής. Μια ολόκληρη προπαγάνδα έμαθε έναν ολόκληρο λαό να ζει με το ελάχιστο, με το μίνιμουμ των ονείρων του, με ένα pass που δεν φτάνει για ζωή.

Εμείς θέλουμε καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα. Τώρα! Προτείνουμε μια καλύτερη ζωή και καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποφασίσουν. Μια καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας!

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζεται το ευρωψηφοδέλτιο – Μήνυμα στήριξης από Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ είναι η πλήρης απαξίωση της Υγείας ως δημόσιου αγαθού

ΣΥΡΙΖΑ: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου στο επίκεντρο του Εκτελεστικού Γραφείου – Πότε πάρθηκε η απόφαση για τον Παπανώτα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter