Καταδίκη «ράπισμα» για Κούγια και Κουρτάκη για υποκλοπή συνομιλίας

Καταδίκη «ράπισμα» για Κούγια και Κουρτάκη για υποκλοπή συνομιλίας

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η καταδίκη του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια για υποκλοπή συνομιλίας με τον φίλο και πελάτη του, και επιχειρηματία, Στη Κακέτση. Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Κουρτάκης, προκειμένου να αποδείξει δήθεν σκευωρία σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, προσκόμισε το παράνομο αποδεικτικό υλικό σε εισαγγελέα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, τόσο ο Αλέξης Κούγιας όσο και ο Γιάννης Κουρτάκης, εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, για παράβαση του άρθρου 370Α για παράνομη υποκλοπή και χρήση της ιδιωτικής συνομιλίας του δικηγόρου με τον επιχειρηματία, δίχως τη συναίνεσή του.

Στο μεταξύ, το δικαστήριο αναγνώρισε στον Αλέξη Κούγια τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και στον Γιάννη Κουρτάκη το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η φυλάκιση των πέντε μηνών είναι με τριετή αναστολή. Οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Στη δίκη κατέθεσε ο Στηβ Κακέτσης ο οποίος ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι ο Αλέξης Κούγιας κατέγραφε την συνομιλία τους προκειμένου να προσκομιστεί από τον εκδότη των «Παραπολιτικών» στον τότε Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο που διενεργούσε έρευνα με βάση μηνυτήρια αναφορά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπε ότι κατέγραφε τη συζήτηση;

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Ποτέ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπε τα καταγράφω για να καταστώ μάρτυρας στον εισαγγελέα;

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Όχι.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εσείς προκαλέσατε τη συζήτηση αυτή;

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Όχι

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Έγινε χειραγώγηση;

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Βέβαια εκ των πραγμάτων. Εγώ δεν ήξερα για κασέτα.

ΕΦΕΤΗΣ ΑΝ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Αν σας ζητούσε να συναινέσετε στην καταγραφή θα το κάνατε;

ΚΑΚΕΤΣΗΣ: Ποτέ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter