Καταγγελία: Μονοκλωνικά με μέσο και… επιτελική υγειονομική α(χ)ριστεία

Καταγγελία: Μονοκλωνικά με μέσο και… επιτελική υγειονομική α(χ)ριστεία

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των νοσούντων και των νοσήσαντων από κορονοϊό, που εκτός από το τέρας του φονικού ιού, έχουν να αντιμετωπίσουν το «τέρας» του επιτελικού κράτους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, τη θέσπιση του περιβόητου πλέον επιτελικού κράτους, οι καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία προκαλούν θλίψη. Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη στο documentonews.gr, ο οποίος είναι ανοσοκατεσταλμένος και νοσηλεύεται με κορονοϊό στο «Σωτηρία», παρότι έχει υποκείμενο νόσημα που δικαιολογεί τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, του απάντησαν πως… το αίτημα δεν εγκρίθηκε.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του: «Ας κατανοήσουν επιτέλους οι κυβερνώντες ότι με τον αυτοθαυμασμό από τηλεοράσεως δε λύνονται τα προβλήματα της μαχόμενης ιατρικής» και «Ειναι καιρός οι “άριστοι” του Μητσοτάκη να βγούν από το δοκιμαστικό σωλήνα και να ενηλικιωθούν. Η επαφή με την πραγματικότητα ίσως τους κάνει να δουν με άλλο μάτι τον δημοσκοπικό τους άμβωνα…»

Αναλυτικά η καταγγελία του:

«Νοσηλεύομαι στην κλινική Α΄ Λοιμώξεων του Νοσοκομείου “Σωτηρία” από την Παρασκευή 24-12-2021 με covid-19. Έχω υποκείμενο νόσημα (μυελοϋπερπλαστικό- D 45) και  είμαι ανοσοκατασταλμένος, λόγω της φαρμακευτικής αγωγής αντιμετώπισης του υποκείμενου νοσήματος. Με βάση το πρωτόκολλο χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων του Υπουργείου Υγείας δικαιούμαι την εν λόγω θεραπεία. Μετά δε και την ανακοίνωση της κ. Γκάγκα ότι και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια έχουν δικαίωμα σε θεραπεία μονοκλωνικών θεώρησα ότι η αίτηση των θεραπόντων ιατρών της κλινικής που νοσηλεύομαι θα είχε θετική κατάληξη. Σημειώστε ότι οι μάχιμοι γιατροί, οι επώνυμοι ήρωες της πρώτης γραμμής, εκτίμησαν -και τους ευχαριστώ – ότι πρέπει να μου χορηγηθούν μονοκλωνικά γι’ αυτό και συνέταξαν την σχετική αίτηση προς την ανώνυμη επιστημονική επιτροπή η οποία απεφάνθη ξερά: “το αίτημά σας δεν εγκρίθηκε”!!!

Είμαι πλήρως εμβολιασμένος (δυο δόσεις Astrazeneca και τρίτη δόση Moderna) σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πολιτείας και τις παραινέσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού περί ατομικής ευθύνης των πολιτών. Επειδή ωστόσο, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, το εμβόλιο  δεν αποτελεί πανάκεια, η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα θα έπρεπε να είναι μία κατ’ αρχήν επιλογή των θεραπόντων ιατρών για τις περιπτώσεις για τις οποίες η σχετική ΚΥΑ προβλέπει (ΦΕΚ 5482/Β/25-11-2021). Ο πολυπράγμων υπουργός Υγείας θα έπρεπε να το είχε φροντίσει ώστε οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να μην είναι και να μη νιώθουν αναλώσιμοι. Εκτός της ατομικής υπάρχει κι η κοινωνική ευθύνη της πολιτείας και των κυβερνώντων, υπάρχει η αξία της ανθρώπινης ζωής. Η αίσθηση ότι οι ευπαθείς, με υποκείμενα νοσήματα ομάδες του γηρασμένου πληθυσμού αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμο υλικό από το καθεστώς Μητσοτάκη, τείνει να πάρει χαρακτηριστικά βεβαιότητας.

Η περίπτωσή μου προφανώς και δεν είναι μοναδική. Ας κατανοήσουν επιτέλους οι κυβερνώντες ότι με τον αυτοθαυμασμό από τηλεοράσεως δε λύνονται τα προβλήματα της μαχόμενης ιατρικής η οποία αγωνίζεται για τη σωτηρία όσο γίνεται περισσότερων συνανθρώπων μας. Οι γιατροί της πρώτης γραμμής θέλουν αρωγό την πολιτεία στο δύσκολο έργο τους και όχι αηδίες περί “πολυτελούς ΕΣΥ” και “αχρείαστων ΜΕΘ”. Ειναι καιρός οι “άριστοι” του Μητσοτάκη να βγούν από το δοκιμαστικό σωλήνα και να ενηλικιωθούν. Η επαφή με την πραγματικότητα ίσως τους κάνει να δουν με άλλο μάτι τον δημοσκοπικό τους άμβωνα…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter