Καταλονία: Πρόστιμα σε εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων και νέος νόμος για την στέγαση

Καταλονία: Πρόστιμα σε εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων και νέος νόμος για την στέγαση

Σε μια κίνηση που αποκαθιστά το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης προχώρησε η κυβέρνηση της Καταλονίας, καθώς αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο 6 εκατομμύρια ευρώ σε 79 μεγάλες εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων επειδή δεν προσέφεραν σε εναλλακτικές επιλογές για το ενοίκιο σε ευάλωτους ενοικιαστές.

Συνολικά επιβλήθηκαν 246 διοικητικές ποινές στις εταιρείες που δεν προσέφεραν ενοίκια στα πλαίσια της πολιτικής κοινωνικής στέγασης σε άτομα που κινδύνευαν να μείνουν άστεγοι, μια παράβαση που με βάση τη νομοθεσία τιμωρείται με πρόστιμο έως και 30000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, στην Επίσημη Εφημερίδα της Χενεραλιτάτ (DOGC) έχουν δημοσιευθεί συνολικά 11 εταιρικά πρόστιμα για τις ακόλουθες εταιρείες: BTL Spain Residential Acquisitions SL, Wind Luxemburg SARL, Cabot Assets Spain SLU, Claysburg SL, Cimentados3 SAU , Altamira Santander Real Estate SA, Matella SA, Iluro Pis Promotora Inmobiliaria SL, Credit Union for Real Estate Financing Credifimo Establecimiento Financiero de Crédito SA, Aiqon Capital España SL και Coral Homes SL.

Από το 2020 μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες της ισπανικής περιφέρειας έχουν ανοίξει 1.242 διαφορετικές έρευνες εναντίον μεγάλων εταιρειών εκμετάλλευσης ακινήτων για το ίδιο θέμα, αλλά και γιατί δεν έκαναν διευκολύνσεις πριν στείλουν εντολές έξωσης ή πριν την εξαγορά του ακινήτου.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση της Καταλονίας για να λάβει επιτέλους μέτρα και για τον έλεγχο των τιμών των ενοικίων, καθώς το μέσο ενοίκιο στις διάφορες πόλεις της περιφέρειας θεωρείται ήδη εξωφρενικό, με την Βαρκελώνη να έχει μέση τιμή 1.100 ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο οι ιδιοκτήτες σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη ζήτηση θα πρέπει να δέχονται το πλαφόν που βάζει η Χενεραλιτάτ και στις υπόλοιπες οι αυξήσεις ενοικίων δεν θα μπορούν να ξεπερνούν σε ετήσια βάση το 3%. Υπό ειδικές συνθήκες θα επιτρέπονται αυξήσεις που θα φτάνουν μέχρι και το 10%.

Διαβάστε επίσης: Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τετραπλές κάλπες – Η παρέμβαση Τσίπρα και η απάντηση Κασσελάκη

Τριπλή επιβεβαίωση του Documentonews: Άμεσα οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Υποψήφιος πρόεδρος ο Δ. Τεμπονέρας», λένε συνεργάτες του

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Σενάριο για κάλπες σε 2 εβδομάδες

Στέφανος Κασσελάκης: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter