Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε 1,32 εκατομμύρια πολίτες από την ΑΑΔΕ το Σεπτέμβριο!

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε 1,32 εκατομμύρια πολίτες από την ΑΑΔΕ το Σεπτέμβριο!

Σε 1,32 εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των πολιτών στους οποίους η ΑΑΔΕ κατάσχεσε χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή εις χείρας τρίτων τον μήνα Σεπτέμβριο, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ.
Παράλληλα από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 200.000 οι φορολογούμενοι με οφειλές προς το Δημόσιο.
Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία μηνός Σεπτεμβρίου της ΑΑΔΕ, ο αριθμός των οφειλετών του δημοσίου ξεπέρασε τα 3,6 εκατομμύρια ή το 50% του συνόλου των φορολογουμένων, γεγονός που δείχνει το οξύ οικονομικό πρόβλημα που πολύς κόσμος αντιμετωπίζει και δεν του επιτρέπει να πληρώσει εγκαίρως τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Αυξήθηκαν οι οφειλέτες του Δημοσίου κατά 200.000

Ταυτόχρονα, σημαντική αύξηση, κατά 221.436, παρουσίασε ο αριθμός των φορολογούμενων με χρέη προς την Εφορία τον μήνα Σεπτέμβριο, κατά τον οποίο ξεκίνησε η πληρωμή του φόρου εισοδήματος αλλά πάνω από 200.000 φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να καταβάλλουν τις πρώτες του δόσεις εμπρόθεσμα. Το γεγονός αυτό φέρεται να ανησυχεί τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, που φοβούνται ότι η ίδια καθυστέρηση ή και αδυναμία στις πληρωμές μπορεί να επαναληφθεί και τον Οκτώβριο και όσο περνούν οι μήνες και διπλώνουν οι δόσεις, να οδηγήσει σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογουμένων και σε υστέρηση των δημοσίων εσόδων.

Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις της ΑΑΔΕ, από το σύνολο των οφειλετών στην εφορία που έφτασαν τα 3.656.672 ΑΦΜ, για 1.315.665 φορολογούμενους ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή τους επιβλήθηκαν κατασχέσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ποσών εις χείρας τρίτων. Παράλληλα, υπό το φόβο της επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης τελούν άλλοι 1.961.939 οφειλέτες, που εμφανίζονται να χρωστάνε στην εφορία ποσά άνω των 500 ευρώ.

Σημειώνεται πως κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς επιβάλλει η εφορία εφόσον η οφειλή προς το Δημόσιο φτάνει και ξεπερνά τα 500 με μια εύκολη για αυτήν διαδικασία, που διεκπεραιώνεται με μια απλή εντολή στις τράπεζες.

Καταγγελία άνεργης για κατάσχεση ρυθμισμένης οφειλής

Να προσθέσουμε επίσης ότι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων –εφόσον οι τρίτοι είναι δημόσιοι φορείς – γίνονται ακόμη και για ρυθμισμένο χρέος που εξυπηρετείται κανονικά, όπως έδειξε η σημερινή καταγγελία της άνεργης Σταυρούλας Αντωνιάδου, στο κανάλι του OPEN. Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, η κ Στ. Αντωνιάδου που επιβιώνει με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, είχε αρχικό ρυθμισμένο χρέος προς την εφορία 2000 ευρώ το οποίο αποπληρώνει κανονικά με δόση 32 ευρώ το μήνα, χωρίς να έχει χάσει καμία δόση με αποτέλεσμα να το είχε μειώσει σε 1.200 ευρώ. Παρόλα αυτά η ΑΑΔΕ τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου της κατάσχεσε τα έξοδα κηδείας του πατέρα της, ύψους 733 ευρώ, που επρόκειτο να της καταβάλλει ο ΕΦΚΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter