Καθαρά Δευτέρα με μουσική, χορό και λαγάνες – Οι εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καθαρά Δευτέρα με μουσική, χορό και λαγάνες – Οι εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, στα… παραδοσιακά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα των δύο Δήμων, περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, χορό και φυσικά τους πρωταγωνιστές της ημέρας, τη λαγάνα και τους χαρταετούς.

Στην Αθήνα, τα Κούλουμα θα εορταστούν παραδοσιακά στον λόφο του Φιλοπάππου. Στις 11:00 θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, ενώ στις 12:00 θα ανέβει στη σκηνή μουσικό συγκρότημα «Χάρισμα» με τον Ισίδωρο Πάτερο.

Διαβάστε επίσης: Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές (LIVE)

Στη Θεσσαλονίκη έχουν ανακοινωθεί οι εξής εκδηλώσεις:

Στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα το πατροπαράδοτο έθιμο του χαρταετού θα λάβει χώρα στον Κεδρηνό Λόφο (δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα) από τις 10:00 έως και τις 15:00, συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων και παραδοσιακών εδεσμάτων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά συγκροτήματα: του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου «Οι φίλοι της Παράδοσης», το χορευτικό νέων καταφυγής Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, το χορευτικό ενηλίκων Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης και ο Λαογραφικός Όμιλος Παπάφη.

Στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, (Γρ. Λαμπράκη και Κλεάνθους) από τις 11:00 μέχρι τις 15.00. Στην εκδήλωση συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι Τούμπας με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα προσκαλεί στο Άλσος Νέας Ελβετίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 «να γίνουμε μια παρέα» για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα, με ζωντανή μουσική, χορό, κρασί και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

Στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας τα κούλουμα θα εορταστούν στην αυλή του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας από τις 11:00 έως και τις 15:00 με τη συμμετοχή χορευτικών σχημάτων των Συλλόγων της Τριανδρίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter