Κάτι είδε κάτι άκουσε το Μαξίμου για την αιφνιδιαστική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Κάτι είδε κάτι άκουσε το Μαξίμου για την αιφνιδιαστική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

Μπορεί να προέταξε το πάγιο κυβερνητικό… σλόγκαν πως «η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης» και αναμένει τα πορίσματα των σχετικών υποθέσεων, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου για την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να αφαιρέσει τη δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και να την αναθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκαλώντας επιπλέον ερωτήματα για την πορεία των ερευνών.

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις προκάλεσε η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση του documentonews.gr για την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για την αφαίρεση της δικογραφίας της υπόθεσης του σκανδάλου των υποκλοπών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και την ανάθεση στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, με το σκεπτικό της «αναβάθμισης».

Στο ερώτημα που θέσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, επικαλεστήκαμε και το κυριακάτικο ρεπορτάζ του Documento για το «κουκούλωμα» του σκανδάλου των υποκλοπών με την «ένοχη σιωπή» της ΕΥΠ, που δεν απαντά επί της ουσίας σε εύλογα ερωτήματα που έχουν αποσταλεί από τη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε σχετικά: Κουκουλώνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Αδειλίνη, αναβάθμισε την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, το Predator και την ανέθεσε σε αντιεισαγγελέα. Την χαρακτηρίζει μείζονος σημασίας και μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ερευνώμενων εγκλημάτων. Το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να ακολουθήσει την εισαγγελέα να δώσει ώθηση στις έρευνες; Ξέρουμε ότι εδώ και καιρό οι έρευνες βαλτώνουν ή δεν απαντάει σε ερωτήματα, αποκαλύπτεται από σειρά δημοσιευμάτων» ήταν το ερώτημα που θέσαμε στον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μπορεί για μία ακόμα φορά να αναμάσησε τις κοινοτυπίες του Μεγάρου Μαξίμου περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, πλην όμως δεν έκρυψε την ικανοποίηση του πρωθυπουργικού γραφείου για την αιφνιδιαστική εξέλιξη.

«Όπως αναφέρατε πολύ σωστά, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι στο πλαίσιο της θεσμικής θωράκισης της υπόθεσης με βασικό στόχο την αποφυγή οποιασδήποτε παραγραφής κάποιου επιμέρους αδικήματος. Όλα αυτά είναι νομίζω σημαντική εξέλιξη από αυτή την άποψη, στο πλαίσιο αυτό» ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, προκαλώντας επιπλέον ερωτήματα για την ικανοποίηση αυτή.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά από δύο χρόνια η Εισαγγελία Αρείου Πάγου κατάλαβε ότι είναι «μείζονος σημασίας»

Ερωτήματα έθετε άλλωστε και δημοσίευμα του documentonews.gr νωρίτερα, κυρίως για το τι προέκυψε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανακάλυψε ξαφνικά ότι το μεγάλο σκάνδαλο είναι πράγματι μια υπόθεση εξαιρετικής φύσης και «μείζονος σημασίας». Όταν επί δύο χρόνια, κυρίως επί θητείας του προηγούμενου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου η μόνη ουσιαστικά προσπάθεια που είχε γίνει ήταν να μπλοκάρουν οι έρευνες με τον ίδιο προσωπικά να αναλαμβάνει να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους υπαίτιους των διαρροών. «Δεν είναι δουλειά της εκτελεστικής εξουσίας, ούτε να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, ούτε να υποδεικνύει στη Δικαιοσύνη πώς θα κάνει τη δουλειά της, σε καμία υπόθεση, όχι μόνο σε αυτή την υπόθεση» ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καταλήγοντας στο… γνωστό πως «η Κυβέρνηση σέβεται απολύτως το θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και αναμένει στο σύνολο των υποθέσεων τα σχετικά πορίσματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter