Κατρούγκαλος για «Turkaegean»: Οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κατρούγκαλος για «Turkaegean»: Οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά το νέο φιάσκο που βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τη χρήση του εμπορικού όρου «Turkaegean» από την Τουρκία σε διαφημιστικές καταχωρήσεις, αφού μετά τους New York Times, ήταν η σειρά της «Le Monde» να φιλοξενήσει την εν λόγω διαφήμιση στις σελίδες της, προκαλώντας νέους κραδασμούς στην κυβέρνηση, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να ακολουθεί την… πεπατημένη τακτική, ρίχνοντας τις ευθύνες στο υπουργείο Εξωτερικών και τον Νίκο Δένδια.

«Οι ευθύνες για την κατοχύρωση του σήματος της Turkaegean, που σήμερα διαφημίζεται στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες, βαρύνουν συνολικά την κυβέρνηση και είναι ενδεικτικές της μεγάλης αντίθεσης ανάμεσα στη ρητορική της και το κενό αποτελεσματικής υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων», υπογραμμίζει συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος, «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε συσταθεί ειδική επιτροπή σε επίπεδο των αρμόδιων Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπό την άμεση εποπτεία των δύο Γενικών Γραμματέων, για την παρακολούθηση των σημάτων εθνικής σημασίας».

«Η επιτροπή αυτή δεν συγκλήθηκε ποτέ επί Νέας Δημοκρατίας, με τις γνωστές συνέπειες», τονίζει και καταλήγει σημειώνοντας: «Είναι προφανές ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, και δεν είναι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά των οποίων στράφηκε η ΕΔΕ που διέταξε η Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

Έκθετη ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Διαφήμιση του «Turkaegean» και στη Le Monde

Έριδες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Νέο άδειασμα Γεωργιάδη σε Δένδια για το «Turkaegean» στη «Le Monde»

Στον Δένδια φορτώνουν το φιάσκο του «Turkaegean» στους NYTimes οι Οικονόμου-Γεωργιάδης

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter