Κάτσης σε Πιερρακάκη: Υπερεκτιμημένο το ψηφιακό επιτελικό κράτος

Κάτσης σε Πιερρακάκη: Υπερεκτιμημένο το ψηφιακό επιτελικό κράτος

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, αποδόμησε το αφήγημα της κυβέρνησης περί «καποδίστριας» ψηφιακής μεταρρύθμισης. «Η καλοδουλεμένη προπαγάνδα σας, έχει υποπέσει σε ουκ ολίγες _x000D_
λαθροχειρίες, που είτε επικοινωνείτε έργο μας, είτε ένα απλό σωστό _x000D_
πράγμα, το παρουσιάζετε σαν την κολοσσιαία μεταρρύθμιση»
, τόνισε μεταξύ άλλων ο Μάριος Κάτσης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Μάριος Κάτσης ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως «ο σχεδιασμός του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης και της επιχειρηματικότητας, δε θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης, αλλά προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο». Και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε αυτό το στόχο ως προτεραιότητα για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, καθώς «ίδρυσε Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε εμβληματικές δράσεις, αφού όταν ξεκινήσαμε δεν ήμασταν στο μηδέν αλλά στο μείον», όπου μας είχε καταβαραθρώσει το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά με αρμόδιο Υπουργό τον σημερινό Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Επισήμανε την εκπόνηση Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021 που ξεπάγωσε τα ευρωπαϊκά κονδύλια 1,2 δις ευρώ που έχανε η χώρα επί ΝΔ και την οποία υλοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράφοντας εμβληματικά, αναπτυξιακά έργα ψηφιακών υποδομών και μετασχηματισμού του Κράτους, μέχρι που ήρθε η ΝΔ να τα παγώσει και να κωλυσιεργήσει σε όλα τα επίπεδα, ενδιαφερόμενη μόνο για την επικοινωνία και όχι την ουσία. Με αποτέλεσμα, η πανδημία του κορονοϊού να βρει τη χώρα χωρίς σημαντικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί.

Ο Μάριος Κάτσης έκανε στη συνέχεια αναφορά σε δράσεις, όπως το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές στο Δημόσιο, το υψηλού επιπέδου δίκτυο Δημοσίου Τομέα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» με προηγμένα συστήματα τηλεδιάσκεψης, την εκτεταμένη σύνδεση σε γρήγορο internet και επιδότηση πρόσβασης σε πλήθος «λευκών» και άλλων περιοχών της χώρας, ιδίως αγροτικών, νησιωτικών και απομακρυσμένων (RuralBroadband, UltraFastBroadband, SuperFastBroadband), αλλά και την επιδότηση πρόσβασης σε φοιτητές, το ψηφιακό ΓΕΜΗ, την ψηφιοποίηση του ΟΑΣΘ και των ΚΤΕΛ, την ψηφιακή γεωργία, τις έξυπνες πόλεις, την ενίσχυση οπτικοακουστικών παραγωγών από το ΕΚΟΜΕ κ.ά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter