Καύσωνας «Κλέων»: Συστάσεις από το ΥΠΕΝ για τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών – Τι αναφέρει για τα κλιματιστικά

Καύσωνας «Κλέων»: Συστάσεις από το ΥΠΕΝ για τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών – Τι αναφέρει για τα κλιματιστικά

Ανακοίνωση με συστάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενόψει του κύματος καύσωνα που θα ανεβάσει κατακόρυφα τη θερμοκρασία στην επικράτεια τα επόμενα 24ωρα.

Το ΥΠΕΝ συστήνει τη χρησιμοποίηση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών (πλυντήριο, σίδερο, φούρνος) τις μεταμεσημβρινές ώρες (14:00 – 18:00), «όταν υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικής ενέργειας και από τα φωτοβολταϊκά».

Παράλληλα, γίνεται σύσταση για ρύθμιση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς, αλλά και να λειτουργούν οι εν λόγω συσκευές με κλειστά παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Διαβάστε επίσης: Καύσωνας «Κλέων»: Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό – Επείγον έγγραφο του ΥΠΕΣ για εργαζόμενους σε Δημόσιο και Δήμους

Τι να αποφύγουν οι καταναλωτές

«Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) μεταξύ 20:00 – 22:00. Το συγκεκριμένο δίωρο, το Σύστημα δοκιμάζεται, καθώς η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κορυφώνεται και εκλείπει και η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.

Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε τα κλιματιστικά στο δίωρο 20:00 – 22:00, εφόσον από νωρίτερα έχουμε μειώσει τη θερμοκρασία του σπιτιού μας και η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος αρχίζει να μειώνεται. Δεν ξεχνάμε φώτα ανοιχτά ή συσκευές σε λειτουργία αδράνειας (standby)», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ενημέρωση του ΥΠΕΝ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter