«Καζάνι που βράζει» η Γαλλία – Νέο κύμα διαδηλώσεων κατά του συνταξιοδοτικού Μακρόν (Videos)

«Καζάνι που βράζει» η Γαλλία – Νέο κύμα διαδηλώσεων κατά του συνταξιοδοτικού Μακρόν (Videos)

«Καζάνι που βράζει» παραμένει η Γαλλία με νέο γύρο διαδηλώσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν να βρίσκεται σε εξέλιξη τη Μεγάλη Πέμπτη, με επεισόδια να λαμβάνουν χώρα στις γαλλικές πόλεις εν αναμονή της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου την Παρασκευή για την έγκριση ή μη του νομοσχεδίου για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν την Μεγάλη Πέμπτη τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις, στη 12η ημέρα διαμαρτυριών από τα μέσα Ιανουαρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο που θα κάνει τους Γάλλους να εργάζονται περισσότερο. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι της καθαριότητας μπλόκαραν το κτίριο του Συνταγματικού Συμβουλίου με κάδους σκουπιδιών ως προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επίσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαδηλωτές στο Παρίσι εισέβαλαν στο κατάστημα της Louis Vuitton στα Ηλύσια Πεδία.

«Ψάχνετε χρήματα για να χρηματοδοτήσετε τις συντάξεις; Πάρτε τα από τις τσέπες των δισεκατομμυριούχων», τόνισε ο συνδικαλιστής της Sud Rail Φαμπιέν Βιλεντιέ, καθώς τα κεντρικά γραφεία της LVMH γέμισαν με κόκκινο καπνό. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά.

Κάποια τρένα θα ακυρωθούν και αναμένονται απεργίες μεταξύ των εργαζομένων στα διυλιστήρια, των απορριμματοσυλλεκτών και των δασκάλων.

Εκτός από το Παρίσι και στη Λυών σημειώθηκαν επεισόδια. Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος από το site actu.fr τραυματίστηκε στο κεφάλι από ρόπαλο αστυνομικού.

Οι συγκρούσεις φαίνεται πως ξεκίνησαν μετά από εισβολή και γράψιμο με σπρέι στην πόρτας πολυτελούς ξενοδοχείου, κατά μήκος της πολύ αστικής λεωφόρου des Belges. Την ίδια ώρα ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Πηγή: SkyNews, AFP, BBC

Διαβάστε ακόμη:

Γαλλία: Πεδίο μάχης το Παρίσι για 11η μέρα- Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter