ΚΕΕΡΦΑ: Αντιφασιστική κινητοποίηση – απάντηση την 1η Νοέμβρη στο Ηράκλειο σε ακροδεξιά σύναξη

ΚΕΕΡΦΑ: Αντιφασιστική κινητοποίηση – απάντηση  την 1η Νοέμβρη στο Ηράκλειο σε ακροδεξιά σύναξη

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία διοργανώνει η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» σε «απάντηση» της πανευρωπαϊκής «σύναξης» των φασιστικών συμμοριών. Πρόκειται για ορφανά τέκνα της Χ.Α. που καλούν σε συγκέντρωση μπροστά από τα πρώην γραφεία της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420.

Η αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1 Νοέμβρη, στις 16:00 στη Λ. Ηρακλείου 420 και στις 18:00 στη συμβολή Λ. Ηρακλείου και Ιφιγένειας. Η πορεία θα οδηγηθεί προς το Παλαιό Ηράκλειο.

«Είναι μία τεράστια πρόκληση και χρειάζεται μαζική και ενωτική κινητοποίηση για να τους φράξουμε το δρόμο» αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ καλώντας κάθε πολίτη να δώσει το δυναμικό παρόν.

«Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη φασιστική απειλή. Οι φασίστες προσπαθούν να συγκροτήσουν ξανά τα τάγματα εφόδου και να απλώσουν την δολοφονική τους δράση στις γειτονιές, την δράση που οδήγησε στις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. Ελπίζουν να ανατρέψουν το αντιφασιστικό κλίμα που οδήγησε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής και να κερδίσουν την αθώωση τους στο Εφετείο που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται και στην παγκόσμια άνοδο της ακροδεξιάς :

«Η εκλογική άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έρχεται ως αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και όλης της ΕΕ. Οι δολοφονικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, του φράκτη στον Έβρο, της Frontex και του Λιμενικού που πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο και σε όλο το Αιγαίο, η εμπλοκή στη σφαγή της Γάζας είναι το γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη των φασιστών.

Σήμερα, το αντιφασιστικό κίνημα, που τσάκισε την Χρυσή Αυγή και έστειλε τους δολοφόνους των ταγμάτων εφόδου στη φυλακή βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις, με την κυβέρνηση της ΝΔ να ξεδιπλώνει μια χυδαία ρατσιστική εκστρατεία ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες, να κάνει πλάτες στους φασίστες και η ΕΛΑΣ να συγκαλύπτει τα εγκλήματα τους.

Είναι οι δολοφόνοι των 600 προσφύγων στη Πύλο, φόρτωσαν την ευθύνη για τη καταστροφή στη Δαδιά στους πρόσφυγες και άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες κεφαλοκυνηγούς του Έβρου να προχωράνε σε περιπολίες και αρπαγές μεταναστών τις μέρες που 27 πρόσφυγες κάηκαν ζωντανοί, υποδέχτηκαν την Μελόνι στην Αθήνα, άφησαν το τάγμα εφόδου των Κροατών ναζί να φτάσει στη Ν. Φιλαδέλφεια και να δολοφονήσει τον Μιχάλη Κατσουρή, προσπάθησαν να συγκαλύψουν τη ρατσιστική δολοφονία του Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη. Η απόφαση της ΝΔ να νομιμοποιήσει τη συμμετοχή του Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές έδειξε πόσο κάλπικος είναι ο αντιφασισμός της. Είχε προηγηθεί το φιάσκο των τροπολογιών στη Βουλή, που άφησε το περιθώριο στους ναζί Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη να μπουν στη Βουλή.

Δεν ξεχνάμε τις φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές μας. Στις 3 Οκτώβρη του 2021, παραμονές της πρώτης επετείου της καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων δέχτηκε δολοφονική φασιστική επίθεση, από τάγμα εφόδου της Propatria, σε εκδήλωση της στο Ηράκλειο. Επικεφαλής των 15 περίπου επιτιθέμενων ήταν ο Μάριος Παπαδιονυσίου, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που μετά την άμεση αντίδραση της γειτονιάς και τη δημοσιότητα που το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε στην επίθεση, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Στις 19 Οκτώβρη εκδικαζόταν η έφεσή του και η δίκη διακόπηκε για τις 9 Νοέμβρη, λόγω κωλύματος της έδρας. Συνεχίζουμε τη μάχη και διεκδικούμε την καταδίκη του με την ίδια ακριβώς ποινή που έλαβε σε πρώτο βαθμό».

Και ολοκληρώνει γράφοντας ότι:

«Ο δρόμος για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή περνάει μέσα από τον ενωτικό αγώνα των συνδικάτων και της νεολαίας.

»Για να τσακίσουμε τις επιθέσεις της κυβέρνησης που αντί για δασοπροστασία και αντιπλημμυρικά έργα αγοράζει Ραφάλ και φρεγάτες για να συμμετάσχει στο πλευρό του Ισραήλ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που φτιάχνει φράχτες και καταδιώκει μέχρι θανάτου πρόσφυγες.

»Για να επιβάλουμε ότι η δίκη στο Εφετείο θα καταλήξει σε μεγαλύτερες ποινές για τους δολοφόνους ναζιστές της ΧΑ.
Για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των προσφύγων στη Πύλο και τη Δαδιά. Άσυλο, χαρτιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να μπει τέλος στην πολιτική των κλειστών συνόρων, των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Το αντιφασιστικό κίνημα τους έχει στερήσει τους δρόμους του Ηρακλείου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και την εποχή των εκλογικών επιτυχιών της Χρυσής Αυγής κλείσαμε τα Γραφεία – ορμητήρια τους στη Λ. Ηρακλείου. Κάθε φασιστική επίθεση σήμαινε και μία τεράστια αντιφασιστική διαδήλωση.

«Για τη φασιστοσύναξη στη 1 Νοέμβρη, θα χρειαστεί σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και εργατικό χώρο να σημάνει συναγερμός. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου να απαγορεύσει την φασιστοσύναξη είναι μία θετική και καλοδεχούμενη εξέλιξη.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαθητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την αριστερά και τα κινήματα στις γειτονιές να δώσουμε ενωμένοι αυτή τη μάχη, για να τσακίσουμε τους φασίστες και να διώξουμε τη κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες.

Τα εργατικά σωματεία, η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Σεφέρης», τα μαθητικά συμβούλια και τα 15μελή των σχολείων, οι Σύλλογοι Γονέων και δεκάδες φορείς και οργανώσεις έχουν βγει μπροστά και καλούν σε διαδηλώσεις για εκείνη την ημέρα».

Η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλεί στην αντιφασιστική βδομάδα στο Ηράκλειο:

– Εκδήλωση την Τετάρτη 25.10, 19:30 στη Βίλλα Στέλλα με ομιλήτριες και ομιλητές από τοπικούς φορείς.

– Πάρτι Οικονομικής Ενίσχυσης, Παρασκευή 27.10, 23:00 στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

– Συναυλία το Σάββατο 28.10, 19:00, στην πλατεία ΗΣΑΠ

– Συγκεντρώσεις, την Τετάρτη 1 Νοέμβρη, στις 16:00 στη Λ. Ηρακλείου 420 και στις 18:00 στη συμβολή Λ. Ηρακλείου και Ιφιγένειας και πορεία προς το Παλαιό Ηράκλειο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter