Κείμενο των 79 συλληφθέντων στα Προσφυγικά: «Σαφής η επιλογή του κράτους να χτυπά φτωχούς και ταξικά καταπιεσμένους»

Κείμενο των 79 συλληφθέντων στα Προσφυγικά: «Σαφής η επιλογή του κράτους να χτυπά φτωχούς και ταξικά καταπιεσμένους»

«Είμαστε καλά και στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης» αναφέρουν σε κείμενο τους οι 79 συλληφθέντες έπειτα από το επεισόδιο επίδειξης αυταρχισμού της αστυνομίας του Τάκη Θεοδωρικάκου, στη γειτονιά των Προσφυγικών κατοικιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου μεταξύ άλλων προσήγαγαν και κράτησαν έως τις 2 τα ξημερώματα στη ΓΑΔΑ, τον φωτορεπόρτερ της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Νίκο Πηλό, παρότι ενημέρωσε για την ιδιότητα του.

Όπως τονίζουν στο κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στο athens.indymedia, «είναι σαφής η επιλογή του κράτους να χτυπά τις φτωχές και τους ταξικά καταπιεσμένους, όπως έγινε και με την Ιωάννα Κολοβού, που για 15.000 ευρώ της έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι της για να επιβάλουν τη βίαιη έξωσή της».

Διαβάστε επίσης: Προσφυγικά: Επίδειξη αυταρχισμού από την αστυνομία – Εικόνες ντροπής και 78 συλλήψεις

Την ίδια ώρα, καλούν σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες στις 20:30 το απόγευμα της Τετάρτης στην Ευελπίδων.

Αναλυτικά το κείμενο: 

«Είμαστε καλά και στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στους εκτός των τειχών, με το πρόταγμα να στηριχθεί έμπρακτα η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών.

Κυβέρνηση και κράτος επανέφεραν τα σχέδια επίθεσης στις καταλήψεις στο δημόσιο διάλογο και πρακτικά. Από τη δική μας πλευρά, σχεδόν εκατό άτομα, διαμένοντα και μη, αλληλέγγυοι/ες/α γνωστοί και άγνωστες, επιλέξαμε να σταθούμε απέναντι στην εισβολή υπερασπιζόμενοι/ες/α τα σπίτια του αγώνα.

Παρόλη την πρωινή επίθεση και την περικύκλωση της γειτονιάς για ώρες, συνεχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε παρά τη μειονεκτική θέση που βρισκόμασταν και κόντρα στο φόβο και την παραίτηση. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια κάνοντας τη δουλειά της καταστολής όσο πιο δύσκολη γινόταν. Αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ΜΑΤ, Δέλτα, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, απέναντι σε ανθρώπους, που δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο πέρα από τις αλυσίδες τους.

Έχοντας την ευθύνη της πολιτικής μας συνείδησης υπερασπιζόμαστε τα εδάφη του αγώνα μέσα στη μητρόπολη και παντού. Γι’ αυτό και επιλέξαμε τη μαχητική υπεράσπιση της γειτονιάς των προσφυγικών.

Είναι σαφής η επιλογή του κράτους να χτυπά τις φτωχές και τους ταξικά καταπιεσμένους, όπως έγινε χθες με την Ιωάννα Κολοβού, που για 15.000 ευρώ της έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι της για να επιβάλουν τη βίαιη έξωσή της.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

10 100 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Το κράτος της καταστολής χρησιμοποίησε τη σύλληψη του συντρόφου μας για να επεκτείνει την επίθεση του συνολικα στη γειτονιά. Ο σύντροφος δεν είναι μόνος. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11 ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:30 π.μ

Συλληφθείσες, συλληφθέντα, συλληφθέντες από τη μαχητική υπεράσπιση των προσφυγικών»

Διαβάστε επίσης:

Προσφυγικά: Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη προσαγάγουν και φωτορεπόρτερ

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για προσαγωγή Νίκου Πηλού: «Θέλει να ελέγξει με εκφοβισμό δημοσιογράφους»

Διεθνής κατακραυγή για την κράτηση του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού – «Ράπισμα» και από το IPI

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter