Η Κεραμέως αδιαφορεί και τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν με μοναδικό κριτήριο εμβόλιο ή test

Η Κεραμέως αδιαφορεί και τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν με μοναδικό κριτήριο εμβόλιο ή test

Όλα δείχνουν ότι το νέο σχολικό έτος θα είναι μια πιστή επανάληψη του προηγούμενου, αφού η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για μια ακόμα φορά ακολουθεί τον δρόμο των μηδενικών μέτρων για την προφύλαξη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Όπως και την περασμένη χρονιά, έτσι και φέτος η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να μη μειώνει στους 15 τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες, ούτε φυσικά να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Διαβάστε επίσης: Άδειασμα Οικονόμου σε Γκάγκα: Δεν θα κλείσουν τα σχολεία

Η «κανονικότητα» λοιπόν, επανέρχεται, σύμφωνα με τους επιτελείς του υπουργείου Παιδείας. Και ας ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης των σχολείων απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι  υπερ – μεταδοτική στους νέους ανθρώπους.

Και ας παραμένουν τα τμήματα των πάνω από 25 μαθητών που υπονομεύουν εκτός από τη μαθησιακή διαδικασία και την άμυνα απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι το εμβόλιο και τα τεστ μετατρέπονται σε κριτήριο για την πρόσβαση στην δημόσια δωρεάν παιδεία για τα παιδιά, αλλά και για την επέκταση της πρακτικής των αναστολών εργασίας σε εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε «δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη» ξεκαθάρισε σε αυστηρούς τόνους η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας τη  Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στον ΣΚΑΪ για τα πρωτόκολλα με τα οποία θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης σχολεία και πανεπιστήμια.

Αδικαιολόγητες οι απουσίες μαθητών λόγω κρούσματος

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα πραγματοποιούνται εργαστηριακοί έλεγχοι:« Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν rapid test δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν μόνο 2 self test, ενώ όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως και στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος στην τάξη θα θεωρείται αδικαιολόγητη. «Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη», τόνισε.

Τέλος, «αν ένας εκπαιδευτικός δεν είναι εμβολιασμένος και δεν κάνει τα εργαστηριακά τεστ (γιατί για τους εκπαιδευτικούς είναι εργαστηριακά τα τεστ) προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα και τίθενται σε αναστολή», όπως διευκρίνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter