Κέρδισε τη «μάχη» ο γιατρός της Σερίφου: Στο παρά ένα των εκλογών του στέλνουν βοήθεια

Κέρδισε τη «μάχη» ο γιατρός της Σερίφου: Στο παρά ένα των εκλογών του στέλνουν βοήθεια

Η δημοσιότητα αλλά και η προεκλογική περίοδος φαίνεται να ωφέλησε τους κατοίκους της Σερίφου που τελικά θα συνεχίσουν να έχουν γιατρό στο Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου. Ο Θανάσης Κοντάρης – ο γιατρός της Σερίφου- που είχε παραιτηθεί πριν λίγο καιρό – σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής– ανέστειλε την παραίτηση του.

Δείτε επίσης: Θανάσης Κοντάρης: Το τέρας που λέγεται Ελλάδα μάς έχει μεταμορφώσει σε ζώα

Όπως εξηγεί ο ίδιος η ανάκληση της αρχικής τους απόφασης είναι γιατί διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως με τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. «Έτσι από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του κ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός. Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια. «Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Ροϊλού», λέει στην «Καθημερινή» ο κ. Κοντάρης. «Δεν το μετάνιωσα ποτέ», σημειώνει για την αρχική δημοσιοποίηση της παραίτησης του.

«Γιατί», συνεχίζει, «χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Στην αίτηση παραίτησης τονίζει πως μετέφερε την πραγματικότητα ενός γιατρού όχι μόνο στη Σέριφο, αλλά σε όλες τις Κυκλάδες. Πέρυσι το ιατρείο του είχε κάνει μια έρευνα, μιλώντας με συναδέλφους σε 26 από τα 28 νησιά όπου η μόνη υγειονομική δομή είναι ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ). Οι 19 μονάδες λειτουργούσαν μόνο με αγροτικούς γιατρούς, «οι οποίοι έχουν πάρει μόλις πτυχίο αλλά δεν έχουν κλινική εμπειρία ή εξειδίκευση», αναφέρει. Στις 14 εκ των 26, οι γιατροί απάντησαν πως έχουν κάνει ιατρικά λάθη λόγω εξάντλησης. «Ιατρικό λάθος είναι και η λάθος συνταγογράφηση, δεν σημαίνει ότι κοστίζει τη ζωή του ανθρώπου», δηλώνει, τονίζοντας ότι πέρυσι το καλοκαίρι ήταν έτοιμος να βγάλει ανακοίνωση: «Μην με εμπιστεύεστε, είμαι εξαντλημένος».

Αναρίθμητες παραιτήσεις

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν προηγηθεί εκατοντάδες ανάλογες παραιτήσεις και αποχωρήσεις από το Εθνικό Σύστημα Υγείας -για τους ίδιους ή παρόμοιους λόγους- από θέσεις που δεν αντικατασταθηκαν ποτέ προκαλώντας ένα τεράστιο ντόμινο δυσλειτουργιών στα νοσοκομεία αλλά δεν είχαν το αίσιο τέλος “του γιατρού της Σερίφου”. Ίσως η προεκλογική περίοδος να έκανε το θαύμα της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter