Κηδεία Ναβάλνι: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» – Φόβοι για μαζικές συλλήψεις (Video)

Κηδεία Ναβάλνι: Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» – Φόβοι για μαζικές συλλήψεις (Video)
Εργάτες μεταφέρουν το φέρετρο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην εκκλησία της Εικόνας της Παναγίας της Θεοτόκου "Σώσε τους πόνους μου", στη Μόσχα της Ρωσίας, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Συγγενείς και υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι αποχαιρετούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης σε κηδεία στη νοτιοανατολική Μόσχα, μετά από μάχη με τις αρχές για την απελευθέρωση της σορού του μετά τον ανεξήγητο ακόμη θάνατό του σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής. (AP Photo)

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία όπου πραγματοποιείται η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγαλύτερο επικριτή του Κρεμλίνου.

Η εξόδιος ακολουθία του Ναβάλνι τελείται εν μέσω αβεβαιότητας για το εάν η αστυνομία θα προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων που ήρθαν για να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Δύο ώρες πριν από τη λειτουργία, ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή γύρω από την Εκκλησία Quench my Sorrows, στο Μαρίινο, τον τόπο όπου ζούσε ο 47χρονος.

Navalny
Αστυνομικοί των ΜΑΤ φρουρούν την περιοχή κοντά στην εκκλησία της Εικόνας της Παναγίας της Θεοτόκου “Σώσε τους πόνους μου”, στη Μόσχα της Ρωσίας, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Συγγενείς και υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι αποχαιρετούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης σε κηδεία στη νοτιοανατολική Μόσχα, μετά από μάχη με τις αρχές για την απελευθέρωση της σορού του μετά τον ανεξήγητο ακόμη θάνατό του σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής. (AP Photo)

 

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, έχουν γίνει ήδη αναφορές για συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι, καθώς έφευγαν από τα διαμερίσματά τους για να παραστούν στην κηδεία.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, υπό την επίβλεψη ενός ιερέα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν δίπλα από το ανοιχτό φέρετρο του Ναβάλνι. Μετά την τελετή, ο Ναβάλνι θα ταφεί στο νεκροταφείο Borisovskoye, περίπου 1,5 μίλι μακριά.

Δείτε βίντεο από την κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι

 

 

 

Υπενθυμίζεται, ότι η οικογένεια του Ναβάλνι κατηγόρησε επανειλημμένα το Κρεμλίνο ότι τους πίεσε να πραγματοποιήσουν μια κλειστή τελετή χωρίς το κοινό. Σε αντίθετη περίπτωση, οι επικεφαλής της φυλακής «Πολικός Λύκος», όπου πέθανε φυλακισμένος ο μεγάλος αντίπαλος του Πούτιν, δεν θα παραχωρούσαν τη σορό του στη μητέρα του.

Navalny
Σε αυτή την εικόνα που διανέμεται από την ομάδα του Ναβάλνι, συγγενείς και φίλοι αποτίουν τον τελευταίο φόρο τιμής στο φέρετρο του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι κατά τη διάρκεια της κηδείας του σε εκκλησία στη Μόσχα, Ρωσία, 1 Μαρτίου 2024. (Η ομάδα του Navalny μέσω AP)

 

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, η Κίρα Γιάρμις, η εκπρόσωπος Τύπου του Ναβάλνι, είχε αναφέρει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, ότι άγνωστοι απείλησαν τηλεφωνικά τα γραφεία κηδειών που διαθέτουν νεκροφόρες με αποτέλεσμα να μη δεχτεί κανένα γραφείο να μεταφέρει τη σορό του.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι κατηγόρησαν την περασμένη εβδομάδα τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι έβαλε να τον δολοφονήσουν, ενώ βρισκόταν κοντά στην απελευθέρωσή του στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων, οι διαπραγματεύσεις για την οποία βρίσκονταν στο «τελικό στάδιο».

Πολίτες συγκεντρώνονται έξω από την εκκλησία της Εικόνας της Παναγίας της Θεοτόκου “Σώσε τις θλίψεις μου”, στη Μόσχα της Ρωσίας, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Συγγενείς και υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι αποχαιρετούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης σε κηδεία στη νοτιοανατολική Μόσχα, μετά από μάχη με τις αρχές για την απελευθέρωση της σορού του μετά τον ανεξήγητο ακόμη θάνατό του σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής. (AP Photo)

 

Σε αυτή τη φωτογραφία που προέρχεται από βίντεο που δημοσιεύθηκε από το ρωσικό ανεξάρτητο ειδησεογραφικό κανάλι SOTAvision Telegram, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία Lynne Tracy, στο κέντρο, και δυτικοί διπλωμάτες περιμένουν έξω από την εκκλησία της Εικόνας της Παναγίας της Θεοτόκου Soothe My Sorrows, στη Μόσχα της Ρωσίας, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Συγγενείς και υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι αποχαιρετούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης σε κηδεία στη νοτιοανατολική Μόσχα, μετά από μάχη με τις αρχές για την απελευθέρωση της σορού του μετά τον ανεξήγητο ακόμη θάνατό του σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής. (Ρωσικό ανεξάρτητο ειδησεογραφικό κανάλι SOTAvision telegram μέσω AP)

 

Άποψη του τάφου όπου πρόκειται να ταφεί ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στο νεκροταφείο Μπορισόφσκιε, στη Μόσχα, Ρωσία, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Συγγενείς και υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι αποχαιρετούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης σε κηδεία στη νοτιοανατολική Μόσχα, μετά από μάχη με τις αρχές για την απελευθέρωση της σορού του μετά τον ανεξήγητο ακόμη θάνατό του σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής. (AP Photo)

 

Ένας αστυνομικός φυλάει καθώς ο κόσμος συγκεντρώνεται κοντά στην εκκλησία της Εικόνας της Παναγίας, στη Μόσχα της Ρωσίας, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Συγγενείς και υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι αποχαιρετούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης σε κηδεία στη νοτιοανατολική Μόσχα, μετά από μάχη με τις αρχές για την απελευθέρωση της σορού του μετά τον ανεξήγητο ακόμη θάνατό του σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής. (AP Photo)

 

Ένας αστυνομικός φυλάει καθώς ο κόσμος συγκεντρώνεται κοντά στην εκκλησία της Εικόνας της Παναγίας, στη Μόσχα της Ρωσίας, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Συγγενείς και υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι αποχαιρετούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης σε κηδεία στη νοτιοανατολική Μόσχα, μετά από μάχη με τις αρχές για την απελευθέρωση της σορού του μετά τον ανεξήγητο ακόμη θάνατό του σε σωφρονιστική αποικία της Αρκτικής. (AP Photo)

 

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στο Ιράν – Αναμένεται χαμηλή συμμετοχή εξαιτίας οργανωμένου μποϊκοτάζ

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: «Εάν πέσει η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία»

Γάζα: Αγανάκτηση της Διεθνούς Κοινότητας μετά τη νέα σφαγή

Ακατάπαυστες βροχοπτώσεις στη Βολιβία – Βυθίστηκαν δεκάδες συνοικίες στην πόλη Κοβίχα (Photos)

Βρετανικά ΜΜΕ: «Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ευρώπης από τον Πούτιν μέσω Αφρικής»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter