Κηδεία Θεοδωράκη: Την Τρίτη το πρωί η οριστική δικαστική απόφαση – Τι αποφάσισαν για το γραφείο τελετών

Κηδεία Θεοδωράκη: Την Τρίτη το πρωί η οριστική δικαστική απόφαση – Τι αποφάσισαν για το γραφείο τελετών

Την Τρίτη το πρωί αναμένεται να εκδοθεί η οριστική δικαστική απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη. Το Μονομελές Πρωτοδικείο εξέδωσε νέα προσωρινή διαταγή με την οποία δίνεται το δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών. Με βάση την εξέλιξη αυτή μπορεί και να ξεκινήσει και η διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος της σορού του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα ανάθεσης επιλογής γραφείου. Όπως ανέφερε,  θα πρέπει να επιλέγει το γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των «εκτελεστών» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων και των συγγενών του μουσικοσυνθέτη είχε υπάρξει διαφωνία σχετικά με τον τόπο ταφής του.

Για το λόγο αυτό οι εκτελεστές της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και εξεδόθη προσωρινή διαταγή.

Δείτε επίσης: Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τον τόπο ταφής του Θεοδωράκη: Εν αναμονή της απόφασης

Μπλόκο στη κηδεία Θεοδωράκη: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τόπο ταφής του μουσικοσυνθέτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter