Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ εντείνει τον έλεγχο των πληροφοριών

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ εντείνει τον έλεγχο των πληροφοριών

Η Κίνα ξεκίνησε έρευνα για πιθανούς κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με γεωγραφικές πληροφορίες που διαφεύγουν στο εξωτερικό, ένα ακόμα σημάδι ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σφίγγει τον έλεγχο στις ροές δεδομένων.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας τη Δευτέρα ανέφερε ότι το λογισμικό που χρησιμοποιείται σε «σημαντικές βιομηχανίες» συλλέγει και στέλνει τέτοια δεδομένα στο εξωτερικό. Ορισμένες από τις πληροφορίες περιλάμβαναν κρατικά μυστικά, πρόσθεσε το άρθρο, αναφέροντας δίκτυα αγωγών και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η υπηρεσία κατασκοπείας είπε επίσης ότι ορισμένες ξένες οργανώσεις και άτομα έχουν κατασκοπεύσει την Κίνα χρησιμοποιώντας λογισμικό συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών, το οποίο χρησιμοποιείται σε μια σειρά βιομηχανιών όπως η μηχανική και μπορεί να αναλύσει δεδομένα σχετικά με τη θέση των κτιρίων, των δρόμων και άλλων υποδομών στην επιφάνεια της Γης. Το άρθρο δεν κατονομάζει ξένες οντότητες.

Η Κίνα έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην εθνική ασφάλεια και τις ροές δεδομένων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας και πλέον στην εξουσία του Σι, προκαλώντας ανησυχία στις ξένες εταιρείες ότι θα μπορούσαν να παραβιάσουν το νόμο. Τον Οκτώβριο, η Κίνα δήλωσε ότι καταστέλλει τους μετεωρολογικούς σταθμούς με ξένες συνδέσεις που είπε ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: 

Νίκος Μπατσίλας: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;

Politico: Κρίση εμπιστοσύνης στις δυτικές δημοκρατίες – Το σύστημα είναι «στημένο» υπέρ πλουσίων και ισχυρών

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες τα ματς της Super League (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter