Κίνα: Σε χρόνο-ρεκόρ χτίζουν νέο κινητό νοσοκομείο 1000 κλινών για τα θύματα του κορονοϊού (Videos+Photos)

Χάος επικρατεί στα νοσοκομεία στην πόλη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονoϊό που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα,

Απέναντι στην τεράστια ανάγκη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με το υπάρχον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα όριά τους, οι αρχές της Βουχάν χτίζουν σε χρόνο-ρεκόρ έξι ημερών σε επιφάνεια 25.000 τετραγωνικών μέτρων, νέο κινητό νοσοκομείο που θα διαθέτει 1.000 κλίνες. Ήδη εργάζονται για τη διαμόρφωση του χώρου πάνω από 50 εκσκαφείς, ενώ δεκάδες φορτηγά με το απαιτούμενο υλικό έχουν σχηματίσει τεράστιες ουρές. Όταν ολοκληρωθεί το κτίριο, θα απαιτηθούν άλλες 2-3 ημέρες για να εγκατασταθεί ο ιατρικός εξοπλισμός. 

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εκατοντάδες κρούσματα στη Βουχάν, εκσκαφείς και μπουλντόζες ξεκίνησαν την Πέμπτη εργασίες για την ανέγερση έως την επόμενη εβδομάδα ενός νέου νοσοκομείου, αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Ανάλογα νοσοκομεία είχαν ανεγερθεί στο Πεκίνο, το 2003, όταν ξέσπασε η επιδημία του ιού SARS, ο οποίος εξαπλώθηκε σε 30 χώρες και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 800 άνθρωποι.