Κίνα: Σοκαριστικό ατύχημα στο μετρό του Πεκίνου – Πάνω από 102 οι τραυματίες (Video)

Κίνα: Σοκαριστικό ατύχημα στο μετρό του Πεκίνου – Πάνω από 102 οι τραυματίες (Video)

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη στο μετρό του Πεκίνου, όταν συγκρούστηκαν βαγόνια σε υπέργειο τμήμα του, μετέδωσε σήμερα η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV.

Η κινεζική πρωτεύουσα, όπου αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι σπάνια, πλήττεται τις τελευταίες ημέρες από έντονες χιονοπτώσεις που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις 18:57 (τοπική ώρα, 12:57 ώρα Ελλάδας), ώρα αιχμής, σύμφωνα με τη CCTV.

«Συνολικά 515 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις, εκ των οποίων 102 διαπιστώθηκε ότι φέρουν κατάγματα. Δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος», τόνισε το τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το όποιο «67 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται».

Προηγούμενος απολογισμός των τοπικών αρχών χθες το βράδυ έκανε λόγο για περισσότερους από 30 τραυματίες.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες που έδειχναν επιβάτες να έχουν πέσει κάτω, άλλους να διατηρούν την ψυχραιμία τους σε ένα βαγόνι που είναι μισοβυθισμένο στο σκοτάδι και κάποιους να χρησιμοποιούν τα σφυριά έκτακτης ανάγκης για να σπάσουν ένα τζάμι και να βγουν έξω.

Σε άλλα βίντεο φαίνεται ένα πλήθος επιβατών να απομακρύνονται από το σημείο του ατυχήματος μέσα στο χιόνι και πυροσβέστες να βοηθούν έναν ηλικιωμένο να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το ατύχημα προκλήθηκε από το χιόνι που έκανε τις ράγες ολισθηρές και επηρέασε τη λειτουργία του φρένου έκτακτης ανάγκης, επεσήμανε η CCTV.

«Ένα τραίνο ήταν πίσω βρισκόταν σε κατωφέρεια, οπότε γλίστρησε στις ράγες και δεν κατάφερε να φρενάρει αποτελεσματικά, γεγονός που προκάλεσε σύγκρουση με τραίνο που βρισκόταν μπροστά», διευκρίνισε.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε υπέργειο τμήμα του μετρό κοντά στον σταθμό Σιέρτσι. Το τραίνο κατευθυνόταν την Τσανγκπίνγκ, συνοικία στο βόρειο τμήμα του Πεκίνου.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό του Πεκίνου ζήτησε συγνώμη για το ατύχημα. «Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη για το ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα», έγραψε στο Weibo η εταιρεία. «Οι επιβάτες, που αποχώρησαν από το σημείο χωρίς συνοδεία στη διάρκεια της εκκένωσης και οι οποίοι δεν αισθάνονται καλά, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή. Θα αναλάβουμε το κόστος της φροντίδας τους», πρόσθεσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter