Κίνημα Αλλαγής: Έτσι θα διαμορφωθεί η νέα Κεντρική Επιτροπή

Μία μέρα πριν από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και τα μέλη του Πολιτικού του Συμβουλίου μόλις χθες κατέληξαν στον τρόπο με τον οποίο θα οριστούν τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του φορέα! 

Μία μέρα πριν από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και τα μέλη του Πολιτικού του Συμβουλίου μόλις χθες κατέληξαν στον τρόπο με τον οποίο θα οριστούν τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του φορέα! Να σημειωθεί ότι, όπως και στο θέμα των συνέδρων, έτσι και με την Κεντρική Επιτροπή, υπήρξαν διαφωνίες για το αν θα εκλεγούν ή θα «διοριστούν» και πόσο… αναλογική θα είναι η εκπροσώπηση των δυνάμεων που συγκροτούν τον φορέα.

Τελικά, για να αποφευχθεί περαιτέρω εσωστρέφεια, προκρίθηκε – και εδώ – η λύση των «διορισμένων» μελών της ΚΕ, συνθετικά και με αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων, κινήσεων και τάσεων που συγκροτούν τον φορέα, παρά το γεγονός ότι υπέρ της εκλογής τους είχαν ταχθεί Γεννηματά, Ανδρουλάκης, Θεοχαρόπουλος και Καμίνης. Είχε προηγηθεί, βεβαίως, έντονο παρασκήνιο, που κόντεψε να «τινάξει» τη διαδικασία στον αέρα, εξαιτίας των διαφωνιών κυρίως του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ανέρχονται συνολικά σε 352 και η αναλογική εκπροσώπηση των δυνάμεων του φορέα διαμορφώθηκε ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 128 μέλη

ΠΟΤΑΜΙ 67 μέλη

ΚΙΔΗΣΟ 50 μέλη

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ 42 μέλη

ΔΗΜΑΡ 35 μέλη

ΚΑΜΙΝΗΣ 30 μέλη

Ετικέτες