Κιργιστάν: Τρομοκράτες στρατολογούν Κιργίζιους που εργάζονται στην Ρωσία, καταγγέλλει το Μπισκέκ

Κιργιστάν: Τρομοκράτες στρατολογούν Κιργίζιους που εργάζονται στην Ρωσία, καταγγέλλει το Μπισκέκ
Αστυνομικός έλεγχος στη Μόσχα μετά την τρομοκρατική επίθεση (AP Photo/Dmitri Lovetsky)

Οι Κιργίζιοι που εργάζονται στη Ρωσία στοχοθετούνται από στρατολογητές ενόπλων οργανώσεων που τους βάζουν να πραγματοποιούν βίαιες ενέργειες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας του Κιργιστάν.

Επτά ύποπτοι από το Τατζικιστάν και ένας από το γειτονικό Κιργιστάν έχουν συλληφθεί σε σχέση με τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από την μουσουλμανική αυτή χώρα της Κεντρικής Ασίας εργάζονται στη Ρωσία και το υπουργείο Εργασίας του Κιργιστάν ανακοίνωσε ότι ένοπλοι στρατολογητές τούς στοχοθετούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και των ιστοσελίδων γνωριμιών.

Η αιματηρή επίθεση της περασμένης εβδομάδας έχει προκαλέσει αντιμεταναστευτικό αίσθημα στη Ρωσία, ιδιαίτερα προς τους εργάτες από τις κυρίως μουσουλμανικές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας.

Η κυβέρνηση του Κιργιστάν κάλεσε αυτή την εβδομάδα τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία εκτός αν είναι απαραίτητο και το ίδιο έπραξε το Ουζμπεκιστάν, μια άλλη μεγάλη πηγή μεταναστών εργατών στη Ρωσία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 143 άνθρωποι. Η Ρωσία, χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, έχει εκφράσει υποψίες ότι υπάρχει ουκρανικός δάκτυλος πίσω από την επίθεση, κάτι το οποίο το Κίεβο διαψεύδει κατηγορηματικά.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Δεν θα επιτεθούμε στο ΝΑΤΟ, αλλά θα καταρρίψουμε τα F-16 όταν παραδοθούν στην Ουκρανία

Γκέρχαρντ Σρέντερ: «Πρέπει να διαπραγματευτούμε με τον Πούτιν»

El Pais: «Η Ευρώπη θα αποσύρει τα τελευταία στρατεύματα από το Σαχέλ, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στη Ρωσία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter