ΚΚΕ: Καταγγελία για επίθεση φασιστοειδών στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Τομπουλίδη

ΚΚΕ: Καταγγελία για επίθεση φασιστοειδών στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Τομπουλίδη

Από το βήμα της αποψινής συγκέντρωσης στη Νίκαια ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,  κατήγγειλε την «επίθεση φασιστοειδών στον υποψήφιο δήμαρχο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Θεσσαλονίκη, τον σύντροφο Βασίλη Τομπουλίδη».

«Του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν, όμως οι κομμουνιστές δεν λυγάνε. Σηκώνονται, ορθώνουν το ανάστημά τους και παλεύουν» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η επίθεση «δείχνει πόσο μας φοβούνται, πόσο τους προβληματίζει η μεγάλη άνοδος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”» και τόνισε ότι «και εδώ στην Κοκκινιά του αγώνα, της μνήμης, της θυσίας θα πάρουν την απαντήσή τους όλοι αυτοί, την Κυριακή και την επόμενη στον δεύτερο γύρο με Παναγιώτη Κατηφέ δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη και τον Γιάννη Πρωτούλη επικεφαλής της Περιφέρειας στις περιφερειακές εκλογές».

Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «στην κάλπη της Κυριακής μπορεί να γίνει η έκπληξη με την ανάδειξη περισσότερων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων σε όλη την Ελλάδα. Με την εκλογή κομμουνιστών δημάρχων που θα υπερασπίζονται το δίκιο του λαού, όπως ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα. Και η Κοκκινιά, η Νίκαια και ο Ρέντης, μπορούν πραγματικά να κάνουν την έκπληξη και να εκλέξουν κομμουνιστή δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατηφέ και να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τα ποσοστά της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ στην Περιφέρεια με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ «εκφράζει ατόφια τη δυσαρέσκεια των εργατικών λαϊκών ανθρώπων, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία στις πρώτες 100 μέρες της δεύτερης θητείας – 1000 του φάνηκαν του Μητσοτάκη – γράφει ασταμάτητα το αντιλαϊκό κοντέρ της».

Επισημαίνοντας ότι «μαζεύτηκαν πολλά, που μαρτυρούν πως η ζωή, οι ανάγκες του λαού, θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων, των ληστών – καπιταλιστών» υπογράμμισε «γι’ αυτό τώρα ήρθε η ώρα να πούμε ‘φτάνει πια, δεν πάει άλλο’! Ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ σε όλες τις κάλπες την Κυριακή».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μητσοτάκη, ομολογεί πως θέλει να τρέξει πιο αποφασιστικά το αντιλαϊκό της πρόγραμμα με νέα στηρίγματα στους δήμους και τις Περιφέρειες που θα τους έχει του χεριού της».

«Περιφερειάρχες και δημάρχους με τους οποίους θα μπορούν – λένε – να συνεννοηθούν και οι οποίοι θα συμμερίζονται το φιλομονοπωλιακό αναπτυξιακό τους πρόγραμμα.

»Περιφερειάρχες και δημάρχους οι οποίοι θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν τις προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης. Ενός Ταμείου, που μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους. Με ματωμένα πλεονάσματα για την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, που θα πληρώνει όμως ο ίδιος ο λαός με νέους φόρους και χαράτσια, με νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, με μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

»Όλοι αυτοί, θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τις ‘πράσινες μπίζνες’ και πως αυτές προχωρούν σε κάθε περιοχή. Θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν ενιαία την πολιτική που θεωρεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής κόστος και πνίγει, καίει, ισοπεδώνει ολόκληρες περιοχές, ανθρώπινες ζωές και θα φέρνει το νέο έγκλημα μετά το άλλο. Θα συμμερίζονται και θα υπηρετούν με τον πιο χυδαίο τρόπο τη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τέτοιους δημάρχους και περιφερειάρχες θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, ότι «γνωρίζουν, και οι παλιοί και οι νέοι, πως οι κομμουνιστές εδώ στην Κοκκινιά κρατήσανε ψηλά την αγωνιστική κληρονομιά που τους άφησαν οι παλιότεροι. Πως αγωνιστές που ένιωθαν προοδευτικοί, αριστεροί, δεν έκαναν βήμα πίσω, κράτησαν ψηλά τη σημαία της αλήθειας και του δίκιου, φύλαξαν καλά τις αξίες και τα ιδανικά του αγώνα και δεν τα μαγάρισαν».

Κάλεσε σε συμπόρευση «στο δρόμο τις τιμής και του αγώνα» γιατί «απέναντι στους κάθε λογής Μεσσίες – διάττοντες αστέρες του ευρωατλαντισμού, εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το ‘μόνο ο λαός σώζει τον λαό’, με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ».

«Παντού σε όλη την Ελλάδα οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ έχουν το ίδιο όνομα: Είναι η ‘Λαϊκή Συσπείρωση’, με σήμα το γνωστό κόκκινο γαρύφαλλο του αγώνα, του δίκιου και της ελπίδας» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο λαός μας με τον αγώνα του θα επιβάλει το δίκιο του και θα δημιουργήσει όμορφες πόλεις που θα έχουν ως προτεραιότητα το συμφέρον της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και όχι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του μόχθου του λαού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter