ΚΚΕ: Με… οδηγίες του ΝΑΤΟ, οι ναζί του τάγματος Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο

ΚΚΕ: Με… οδηγίες του ΝΑΤΟ, οι ναζί του τάγματος Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη #βουλή και την ομιλία #Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!». Μ΄ αυτό το μήνυμα, μέσω twitter, το KKE, το μεσημέρι της Πέμπτης (7/4/2022) σχολίασε όσα συνέβησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο, με την παρέμβαση μέλους του τάγματος του Αζόφ, στο πλαίσιο της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το ΚΚΕ απείχε εξαρχής και οι βουλευτές του δεν παρέστησαν. Ήδη από τις 30 Μαρτίου, είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ενημερώνοντας ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα δώσουν το “παρών” στην ομιλία Ζελένσκι στο κοινοβούλιο. Οπως είχε τονίσει ο Περισσός, «η καταδίκη της απαράδεκτης εισβολής και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, και ταυτόχρονα η αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας δεν έχει καμία σχέση με την οποιαδήποτε στήριξη στον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι».

Μάλιστα, το ΚΚΕ στην επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση Ζελένσκι ευθύνεται για την καταπάτηση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, «για τη στήριξη και συνεργασία με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, όπως το τάγμα του Αζόφ, που έχει ενταχθεί οργανικά στον ουκρανικό στρατό, την αστυνομία και όλες τις κρατικές δομές», αλλά και για την «νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας, την αποκατάσταση ως «εθνικών ηρώων» (!) των συνεργατών των Ναζί στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Περισσός είχε θυμίσει επίσης ότι ένας από τους αντιπροέδρους της ελληνικής βουλής, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, καθώς και άλλα στελέχη του ΚΚΕ, όπως ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος πρώην ευρωβουλευτής και ο Γιώργος Μαγγανάς, έχουν χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (personae non gratae), από την ουκρανική κυβέρνηση, επειδή βρέθηκαν παλιότερα στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό και στους διωκόμενους κομμουνιστές.

Κατά το ΚΚΕ, «ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ευθύνεται και αυτό για τον πόλεμο και τα δεινά του λαού της Ουκρανίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης (7.4.2022) λίγες ώρες πριν από την ομιλία Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑNT1 TV) ότι «η πιο έντιμη και ξεκάθαρη στάση είναι αυτή του ΚΚΕ». Και εξήγησε: «Φαντάζεστε, λοιπόν, εμένα και τους υπόλοιπους βουλευτές να χειροκροτούμε, και τον

Λαμπρούλη να χειροκροτά αυτόν που τον θεωρεί ανεπιθύμητο; Φαντάζεστε να χειροκροτούμε έναν άνθρωπο, που ένα κόμμα με το οποίο έχουμε σχέσεις, το ΚΚ Ουκρανίας, το οποίο εκπροσωπούνταν στη βουλή, είχε 7% νομίζω και είχε 20 βουλευτές στην ουκρανική βουλή και το έχει βγάλει εκτός νόμου, τον 21ο αιώνα, μέσα στην Ευρώπη, όπου όλοι λένε ότι δήθεν προστατεύουν “τη δημοκρατία και τις δυτικές αξίες”; Αυτές είναι! Παράνομο το ΚΚ Ουκρανίας!

Δεν είναι μόνο το ΚΚ Ουκρανίας, όποιο κόμμα έχει τον επιθετικό προσδιορισμό “δημοκρατικό, σοσιαλιστικό, προοδευτικό” στην Ουκρανία, σύνολο 11 κόμματα, τέθηκαν εκτός νόμου. Πώς λοιπόν θα πω και θα εκπροσωπήσω και θα κάνω αλληλεγγύη με το λαό της Ουκρανίας, που ο κ. Ζελένσκι τον καταπιέζει και η πλειοψηφία του λαού είναι αντίθετη μαζί του;Μόνο με πραξικοπήματα βρίσκονται οι κύριοι αυτοί στην εξουσία….(…)».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter