«Κλείδωσε» και επίσημα η νέα μάχη Μπάιντεν vs Τραμπ για τον Λευκό Οίκο

«Κλείδωσε» και επίσημα η νέα μάχη Μπάιντεν vs Τραμπ για τον Λευκό Οίκο

Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισαν – όπως αναμενόταν- τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων και θα ξαναδώσουν τη μάχη για τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπερέβη το απαιτούμενο όριο (1.968 αντιπρόσωποι στο συνέδριο) για να εξασφαλίσει μαθηματικά το ότι θα αναδειχθεί υποψήφιος. Δεν αντιμετώπισε ποτέ σοβαρό ανταγωνισμό στο κόμμα κι απλά αναμένεται να λάβει και τυπικά το χρίσμα στο συνέδριο του Αυγούστου.

Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη σειρά του εξασφάλισε  τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων (1.215) στο προσεχές συνέδριο της παράταξής του, των Ρεπουμπλικάνων, την ανάδειξή του στον υποψήφιο του κόμματος για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, κατά υπολογισμούς του ινστιτούτου Edison Research και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, έπειτα από τις εσωκομματικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν σε τέσσερις πολιτείες (Τζόρτζια, Χαβάη, Μισισιπής, Ουάσιγκτον).

Επισημοποιείται έτσι πως για πρώτη φορά δυο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια.

πηγή: CNN

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση προηγμένων πυραύλων στην Πολωνία

Τουρκία: Γλώσσα λανθάνουσα Ερντογάν για τις σχέσεις με την Ελλάδα – Τι είπε κατά λάθος

UNRWA: Περισσότερα παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα σε 4 μήνες παρά σε 4 χρόνια πολέμων στον κόσμο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter