Κλείνει για δύο εβδομάδες το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Βύρωνα για κατεπείγουσες εργασίες

Κλειστό για την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα θα παραμείνει το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Βύρωνα (Ανάληψης) για κατεπείγουσες εργασίες και συγκεκριμένα για λόγους αποκατάστασης σαθρών σοβάδων στις μετόπες του σχολείου.

Από τον έλεγχο που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προέκυψε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η εμφανής –εξωτερικά- αποσάθρωση, είναι εκτεταμένη και απαιτείται αποξήλωση και αντικατάσταση των σοβάδων αυτών.

Την απόφαση έλαβε η δημοτική Αρχή, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται, ώστε να επαναλειτουργήσει στη συνέχεια με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στον έλεγχο που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία έδειξε ότι σε ορισμένα σημεία στις μετόπες η εμφανής εξωτερικά αποσάρθρωση είναι τελικά εκτεταμένη κι έτσι απαιτείται αποξήλωση και αντικατάσταση των σαθρών σοβάδων.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, ζήτησε την κατανόηση των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών «για την αναστάτωση που προκαλεί αυτή η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας του σχολείου, όμως ως δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι σε ζητήματα ασφάλειας δεν χωρούν ημίμετρα αλλά σίγουρες λύσεις, όση ταλαιπωρία κι αν συνεπάγονται προσωρινά».

Ετικέτες