Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Αθανασίου: Λογόκρινε τον Πολάκη για να μην ακουστεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Αθανασίου: Λογόκρινε τον Πολάκη για να  μην ακουστεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis

Στερώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης των βουλευτών και στήνοντας σόου από την έδρα του πρόεδρου της Βουλής, ο Χαράλαμπος Αθανασίου φίμωσε τον Παύλο Πολάκη επειδή είχε το…θράσος να μιλήσει για το σκάνδαλο Novartis και την αρχειοθέτηση Γεωργιάδη, την στιγμή που ο αμέσως προηγούμενος ομιλητής και βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης, εξέφρασε την ικανοποίησή του ακριβώς για το ίδιο ζήτημα.

Τότε όμως ο προεδρεύων δεν είχε καμία αντίρρηση επ’ αυτού.

Η διαδικασία διεκόπη καθώς τέθηκε θέμα για μομφή κατά του Παύλου Πολάκη, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, ενώ ο προεδρεύων ζήτησε από τον πρόεδρο του Σώματος να λάβει την τελική απόφαση.

Αφορμή αποτέλεσε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Βουλή, ο οποίος απάντησε στον Άδωνη Γεωργιάδη σε σχέση με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για το σκάνδαλο Novartis, επί της συζήτησης για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η άμεση αντίδραση του κυρίου Αθανασίου, ήταν να του αφαιρέσει τον λόγο από τον Παύλο Πολάκη, με προφανή στόχο να μην ακουστεί η αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis.

Η απόλυτη υποκρισία πάντως από πλευράς προεδρεύοντος, αποτυπώνεται στο γεγονός ότι μόλις στην προηγούμενη τοποθέτηση, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, επί τρία λεπτά εξέφραζε την ικανοποίησή του ακριβώς για το ίδιο γεγονός, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει εξίσου, την ενόχληση του προεδρεύοντος.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ έλεγε χαρακτηριστικά:

«Ως νομικός αλλά και ως άνθρωπος θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την δικαίωση από την ελληνική δικαιοσύνη για την δικαίωση του Υπουργού Ανάπτυτξης, του κύριου Άδωνη Γεωργιάδη, του ανθρώπου που μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό και τους συνεργάτες του έχουν εκτινάξει την ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα και την έχουν καταστίσει πλέον μια σύγχρονη ευρωπαϊκή ανταγωνιστική χώρα».

Δίνει συνέχεια η Νέα Δημοκρατία

Ενδεικτική των προθέσεων φθηνού εντυπωσιασμού της Κυβέρνησης, καθώς όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μπούρας, Αντιπρόεδρος της Βουλής , του ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, κύριο Τασούλα η διακοπή συνεδρίασης και η συνέχισή της την Τρίτη.

Κλείνοντας την αποψινή διαδικασία, ο προεδρεύων τη συζήτηση, απέδειξε ότι η ΝΔ στήνει αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στήνοντας στη μέση τον Πολάκη για να ξεφύγει από τα διαχειριστικά αδιέξοδα της πανδημίας και της οικονομίας όπως επίσης και από τον κυβερνητικό και πρωθυπουργικό εκβιασμό του Φουρθιώτη.

Χαρακτηριστικά μάλιστα από πλευράς Μπούρα υπόθηκε:

«Ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλει το κοινοβούλιο σε χώρο φτηνό ακτιβιμσό και κατάληψης διασύροντάς το! Όσοι τον καλύπτουν και τον ανέχονται έχουν τεράστιες ευθύνες! Διακόπτεται και θα συνεχιστεί αύριο».

Η εξέλιξη της διαδικασίας προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος με ανάρτησή του σημειώνει:

«ΕΝΤΕΛΕΙ …Ο Τασουλας δεν ήρθε ,εστειλε τον αντιπρόεδρο Μπούρα να διακόψει τη συνεδρίαση!!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ αύριο στις 11.00 το πρωί .
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΞΑΝΑ!
Δεν θα τους περάσει!»

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter