«Κοιτάς έξω και έχουμε γίνει Κολομβία» – Ο Δημήτρης Πιατάς στο Docville την Κυριακή με το Documento

«Κοιτάς έξω και έχουμε γίνει Κολομβία» – Ο Δημήτρης Πιατάς στο Docville την Κυριακή με το Documento

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασης «Οι Κωμικοί», που τιμά τους αφανείς πρωτοπόρους του βωβού κινηματογράφου και του μπουρλέσκ, ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς μιλάει για τη ζωή και την κοινωνία σήμερα και γυρίζει 50 χρόνια πίσω, όταν πήρε το βάπτισμα του πυρός με την «άδεια» του Ψαθά. Συνέντευξη στην Κατερίνα Αγγελιδάκη.

«Η Έιμι μετέτρεπε τις σκοτεινές σκέψεις σε φωτεινή τέχνη». Μια κουβέντα με τον Ντέιλ Ντέιβις, μουσικό και ενορχηστρωτή της Έιμι Γουάινχάουζ, λίγο πριν από τη συναυλία της μπάντας της σπουδαίας ερμηνεύτριας στην Αθήνα και μια βόλτα στο σπίτι της στο Λονδίνο. Γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης: «Αυτό ήταν η Έιμι, ένα αυτόφωτο αυτοκαταστροφικό πλάσμα, επιβάτιδα στο «Μεθυσμένο Καράβι» του Ρεμπώ, εγγονή της Μπίλι Χόλιντέι, κόρη της Τζάνις Τζόπλιν ή, όπως την αναγόρευσε μετά θάνατον ο βρετανικός Τύπος, «ενδεχομένως η μεγαλύτερη βρετανίδα καλλιτέχνιδα». Το ενδιαφέρον για την σπουδαία ερμηνεύτρια φέτος μεγαλώνει καθώς αναμένεται στις αίθουσες τον Απρίλιο νέα ταινία για τη ζωή της, το «Back to black» της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον.

Όλγα Μπακομάρου: «Νοσταλγώ πολλές προσωπικότητες που μου μίλησαν». Η δημοσιογράφος που ανήγαγε τη συνέντευξη σε τέχνη καλείται αυτή τη φορά να δώσει η ίδια τις απαντήσεις, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Αριστερά, κάποτε…». Στο βιβλίο της περιέχονται 16 συνεντεύξεις με κορυφαίες προσωπικότητες της Αριστεράς από τον Μάρτιο του 1977 έως τον Απρίλιο του του 2008 που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Γυναίκα» και στην «Ελευθεροτυπία». Συνέντευξη στην Έμυ Ντούρου.

Ο Θάνατος σου η Ζωή μου. Η Κατερίνα Αγγελιδάκη γράφει για από τις πιο ακραίες ιστορίες επιβίωσης που μας ξαναθύμισε η ταινία «Η Κοινωνία του Χιονιού» που προβάλλεται στο Netflix. Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε βρεθεί στο Μοντεβίδεο για να μιλήσει με τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας και εμείς σταχυολογήσαμε σημεία της συγκλονιστικής συνέντευξης.

«Η ποίηση δεν είναι κάτι δύσκολο και δυστοπικό». Ο φιλόλογος και υφογλωσσολόγος Νίκος Μαθιουδάκης μιλάει για τη νέα σειρά βιβλίων για παιδιά με τίτλο «Το όνομά μου είναι…». Δύο εκδόσεις για τον Γιώργο Σεφέρη και τον Κ. Π. Καβάφη για μικρούς αναγνώστες (και όχι μόνο) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ικαρος. Δυνατά κείμενα, πρωτότυπη εικονογράφηση και αποσπάσματα από ημερολόγια, αλληλογραφία και στίχους των μεγάλων ποιητών. Γράφει η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Κριτική Θεάτρου από τον Ηρακλή Λογοθέτη. Το σπουδαίο έργο του Ουαζντί Μουασουάντ «Όλοι Εμείς Πουλιά» παρουσιάζεται σε μία παράσταση ολκής στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και έχει θέμα την περιπέτεια δύο νέων που ανήκουν σε διαφορετικά στρατόπεδα κι όμως ερωτεύονται παράφορα.

«Η ποίηση είναι το βάσανο της ύλης». Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τον θάνατο της Κατερίνας – Αγγελάκη Ρουκ και ο Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης γράφει με αφορμή τις συναντήσεις τους σε καφενεία του κέντρου της πόλης και σε σπίτια φίλων.

Η «ελληνική» σειρά του Παρκ Τσαν-γουκ. To «Little drummer girl», μεταφορά του βιβλίου του Τζον λε Καρέ, ανέβηκε στο Cinobo και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Οταν ο Νίκος Καρβέλας θα έγραφε τη μουσική για το θρυλικό «Ρεμπέτικο». Ο Αντώνης Μποσκοΐτης ανασύρει μία απίθανη ιστορία από τη μουσική.

Διαβάστε επίσης:

Ομόφυλα ζευγάρια: Κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου – Οργιώδες παρασκήνιο και αναταραχή στην Εκκλησία

Πρόταση Ιερώνυμου για δημοψήφισμα σχετικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών (Video)

Δεν συζητάει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια το Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter