Κόλαση πυρός στη Γάζα: Νέο μπαράζ βομβαρδισμών – Έτοιμο για χερσαία εισβολή το Ισραήλ (LIVE εικόνα)

Κόλαση πυρός στη Γάζα: Νέο μπαράζ βομβαρδισμών – Έτοιμο για χερσαία εισβολή το Ισραήλ (LIVE εικόνα)

Συνεχίζεται ο ανηλεής βομβαρδισμός κατά αμάχων Παλαιστινίων για 14η ημέρα στη Γάζα, ενώ ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε θέση μάχης αναμένοντας το «πράσινο φως» για την έναρξη των επιχειρήσεων στα παλαιστινιακά εδάφη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαπολύθηκαν 100 πλήγματα στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ βάλλει αεροπορικώς και κατά νοτίων περιοχών, προκαλώντας τον θάνατο 14 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό άλλων 60 κοντά στο προσφυγικό στρατόπεδο Καν Γιουνίς, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Την ίδια ώρα εκκενώνει την πόλη Κιριάτ Σμόνα κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, προειδοποιώντας για χτύπημα με ισχύ και κατά της Χεζμπολάχ.

Δείτε LIVE εικόνα από τη Γάζα

«Είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν θα το διαφημίσουμε»

«Είμαστε έτοιμοι, εξοπλισμένοι», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Τζόναθαν Κόρνικους. «Η χερσαία επίθεση είναι μία από τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας», σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν θα διαφημίσουμε την έναρξη των επιχειρήσεων».

Οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν συγκεντρωμένες σε θέσεις μάχης στα σύνορα με τα παλαιστινιακά εδάφη, περιμένοντας την εντολή για την έναρξη της εισβολής.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε στρατεύματα τα οποία βρίσκονται σε θέση μάχης στα σύνορα με τη Γάζα.

«Θα νικήσουμε. Όλοι οι Ισραηλινοί βρίσκονται στο πλευρό σας. Θα πλήξουμε τον εχθρό για να φτάσουμε στη νίκη», δήλωσε σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Προ των πυλών η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών – «Είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν θα τη διαφημίσουμε» (Video)

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Ισραηλινή επιδρομή ο βομβαρδισμός του Αγ. Πορφυρίου

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με ανακοίνωση – καταπέλτη, στηλιτεύει την «ισραηλινή αεροπορική επιδρομή» υπογραμμίζοντας πως «συνιστά έγκλημα πολέμου».

Για το πλήγμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος επισημαίνοντας ότι στο μοναστήρι ήταν πάνω από 400 άνθρωποι.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει αυτή τη βομβιστική επίθεση. Όλα αυτά ενώ η ισραηλινή πλευρά διατείνεται πως δεν πλήττει στόχους όπως νοσοκομεία και θέσεις αμάχων.

Ωστόσο, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει σαφώς την καταδίκη του για την «ισραηλινή αεροπορική επιδρομή η οποία έπληξε τον εκκλησιαστικό χώρο αυτού στην πόλη της Γάζας».

Και επισημαίνει επίσης: «Στόχευση εκκλησιών και συνδεδεμένων ιδρυμάτων τους, εκτός από τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες , αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Διαβάστε επίσης: Γάζα: «Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή» ο βομβαρδισμός της εκκλησίας του Αγ. Πορφυρίου, καταγγέλλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter