Γάζα: Προ των πυλών η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών – «Είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν θα τη διαφημίσουμε» (Video)

Γάζα: Προ των πυλών η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών – «Είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν θα τη διαφημίσουμε» (Video)

Σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για εκατομμύρια εγκλωβισμένους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ να συνεχίζει για 14η ημέρα τις επιθέσεις από αέρος, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αφήνουν να εννοηθεί ότι η χερσαία εισβολή βρίσκεται προ των πυλών.

«Είμαστε έτοιμοι, εξοπλισμένοι», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Τζόναθαν Κόρνικους. «Η χερσαία επίθεση είναι μία από τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας», σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν θα διαφημίσουμε την έναρξη των επιχειρήσεων».

Οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν συγκεντρωμένες σε θέσεις μάχης στα σύνορα με τα παλαιστινιακά εδάφη, περιμένοντας την εντολή για την έναρξη της εισβολής.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε στρατεύματα τα οποία βρίσκονται σε θέση μάχης στα σύνορα με τη Γάζα.

«Θα νικήσουμε. Όλοι οι Ισραηλινοί βρίσκονται στο πλευρό σας. Θα πλήξουμε τον εχθρό για να φτάσουμε στη νίκη», δήλωσε σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου.

Επίσκεψη στην περιοχή πραγματοποίησε και ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκολάν, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την εισβολή: «Βλέπετε τη Γάζα τώρα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα έρθει. Έχω καθήκον να μας οδηγήσω στη νίκη. Θα είμαστε ακριβείς και δυναμικοί και θα συνεχίσουμε μέχρι να εκπληρώσουμε την αποστολή μας». 

Αγωνία και για τη Ράφα

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν συγκεντρωθεί στα νότια σύνορα με την Αίγυπτο, όπου και αναμένεται να ανοίξει -άγνωστο το πότε- το πέρασμα της Ράφα, καθώς 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια είναι προγραμματισμένο να περάσουν τις επόμενες ώρες ώστε να παρέχουν φαγητό, νερό και είδη πρώτης ανάγκης στους εγκλωβισμένους κατοίκους της Γάζας.

Το πέρασμα είναι στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μιας στενής λωρίδας γης που κατοικούν 2,3 εκατ. άνθρωποι και βρίσκεται μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Μεσογείου. Ελέγχεται από την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Για ποιο λόγο είναι σημαντικό το πέρασμα στη Ράφα (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter