Μακρόν: «Η Νέα Καληδονία δεν θα μετατραπεί σε Φαρ Ουέστ»

Μακρόν: «Η Νέα Καληδονία δεν θα μετατραπεί σε Φαρ Ουέστ»

«Η Νέα Καληδονία δεν γίνεται να μετατραπεί σε Φαρ Ουέστ», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο την Παρασκευή 24/5.

Το γαλλικό αρχιπέλαγος στον Ειρηνικό έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχει καταγραφεί πολύνεκρη έκρηξη της βίας τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αποφάσισα να έρθω επειδή δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ η βία να εδραιωθεί», τόνισε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στο δημόσιο δίκτυο Nouvelle-Calédonie La 1ère, που μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-εξπρές την οποία έκανε την Πέμπτη 23/5.

Το διεθνές αεροδρόμιο στη Νουμεά θα παραμείνει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις ως την ερχόμενη Τρίτη (28η Μαΐου) στις 09:00 (τοπική ώρα• 01:00 ώρα Ελλάδας). Το μέτρο αποφασίστηκε την επομένη του ξεσπάσματος βίαιων ταραχών στο γαλλικό υπεράκτιο έδαφος και παρατάθηκε πολλές φορές έκτοτε.

Από την Τρίτη 21/5 πάντως, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία άρχισαν να απομακρύνουν εσπευσμένα αεροπορικώς εκατοντάδες τουρίστες, παγιδευμένους λόγω των ταραχών ανάμεσα σε αυτόχθονες αυτονομιστές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τις ταραχές προκάλεσε νόμος της γαλλικής κυβέρνησης που δίνει το δικαίωμα ψήφου σε μη αυτόχθονες κατοίκους του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη (21/5), η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία άρχισαν να απομακρύνουν εσπευσμένα αεροπορικώς εκατοντάδες τουρίστες, παγιδευμένους λόγω των ταραχών, τις οποίες πυροδότησε εκλογική μεταρρύθμιση.

Η Αυστραλία σκοπεύει να συνεχίσει τις πτήσεις εσπευσμένης απομάκρυνσης τουριστών σήμερα, Παρασκευή (24/5), ανέφερε μέσω X η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ χθες.

Στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας εκτελούν την Παρασκευή (24/5) πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Νουμεά, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκίδα: Η προϊσταμένη της ΔΟΥ έκανε «ιδιαίτερα μαθήματα» στους συνεργούς της – Οι διάλογοι που την «καίνε»

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ΣΔΙΤ με διαγνωστικά κέντρα – Ο Γεωργιάδης σχεδιάζει αλλαγές στις δομές υγείας

Κυβέρνηση «ειδικής αιτιολογίας»

Euroleague: Ώρα Final 4 για τους δύο «αιώνιους» – Πότε παίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (Videos)

«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter