«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση διοργανώθηκε την Πέμπτη 23/5/2024 από τον ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) με τίτλο «Εκλογές 2024» και με θέμα «Ευρωεκλογές 2024 – Ο κόσμος αλλάζει, η Ευρώπη μπορεί;» όπου ο Διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο αλλά και με έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιχειρηματίες, τον Ευάγγελο Μυτιληναίο Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ και προέδρου της  Eurometaux .

Αν έπρεπε να βγάλουμε σύντομους τίτλους, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για έναν διασυρμό της πολιτικής της εκλεκτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και νυν προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σοβαρές αιχμές (τουλάχιστον) κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για πλήρη εγκατάλειψη της Αμυντικής Βιομηχανίας και τέλος – και καθόλου υποδεέστερο- μια κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος για την «καλή κατάσταση» της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικά για το τελευταίο, και οι δύο συμφώνησαν πως οι διεθνείς συνομιλητές τους αποθαρρύνονται για τη χώρα μας από δύο τομείς: τη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση, ενώ ο Ε. Μυτιληναίος σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Να μην κάνουμε ένα λάθος. Επειδή υπάρχει μία –ας την πούμε- χρηματιστηριακή-οικονομική ευιφορία, μην μπερδευόμαστε ότι αυτό είναι μία συνολική οικονομική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα».

 

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε όλη τη συζήτηση, ας δούμε όμως μερικά ουσιαστικά σημεία της:

Πλήρης εγκατάλειψη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας

«Αν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα λειτουργούσαν σήμερα κανονικά , θα μπορούσαν να δουλεύουν τρεις βάρδιες και να βγάζουν πολλά λεφτά…Η ελληνική αμυντική βιομηχανία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της εδώ και δεκαετίες…Παλαιότερα υπουργοί Εθνικής Άμυνας που λοιδορήθηκαν και πέρασαν και πολλά, είχαν επιβάλει την ελληνική συμπαραγωγή σε κάθε αγορά…Τώρα αγοράσαμε Belharra και τόσα άλλα οπλικά συστήματα και τι πήραμε»; 

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αντί να δουλεύουν τρεις βάρδιες, παραμένουν ανενεργά, αναμένοντας την υλοποίηση των ανακοινώσεων Μητσοτάκη για πάρκο υπουργείων στον Υμηττό! Κοντεύουν τρία χρόνια που το ανακοίνωσε και το μόνο που φαίνεται στον ορίζοντα είναι το λουκέτο για τα ΕΑΣ!

Τι πήραμε για την ελληνική αμυντική βιομηχανία με τα δις που μοίρασε με προσωπικές του αποφάσεις ο κ.Μητσοτάκης σε εξοπλισμούς; Μηδέν, κουλουράκι ολοστρόγγυλο! Πρώτον γιατί ποτέ δεν ζήτησε εμπλοκή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και δεύτερον ο τρόπος με τον οποίο έκανε τις παραγγελίες, ειδικά στα μαχητικά Rafale είναι για γέλια! «Έσπασε» την αγορά των 30 αεροσκάφων στα τρία σε λιγότερο από τρία χρόνια!!! Αυτά δεν γίνονται!

Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός για την Άμυνα πάει στις ΗΠΑ…

• Το 75% του έτσι κι αλλιώς μικρού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την Άμυνα πάει εκτός Ευρώπης , στις ΗΠΑ!

• Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα δεχτούν να αφαιρεθούν πόροι από αλλού για την Άμυνα. Αυτή την άφησαν εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, όπως άφησαν την ενέργεια στη Ρωσία. Σε 3 χρόνια άλλαξαν όλα και τώρα οι Ευρωπαίοι τρέχουν…

• Ποιος έχει αμυντική βιομηχανία αιχμής για να ανταγωνιστεί τη Raytheon ή την Lockheed Martin;

Αιχμές Μυτιληναίου προς Ούρσουλα φον ντερ Λάιε – Το γραφειοκρατικό τέρας που λέγεται «Ευρωπαϊκή Ένωση»

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του πως η ΕΕ λειτουργεί πλέον αναχρονιστικά και μη δημοκρατικά.  «Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η ΕΕ ήταν καλός για τη Λισαβόνα του 2007, έχουμε όμως 2024 ,τίποτα δεν άλλαξε εκτός από το ότι έχουμε μία Κομισιόν χωρίς καμία λογοδοσία…», ανέφερε

Ο ίδιος μίλησε για τη «φούσκα των Βρυξελλών» εντός της οποίας ένα πλήθος γραφειοκρατών ζει ,αμειβόμενο πλουσιοπάροχα…Επέμεινε ότι το πρόβλημα της ΕΕ είναι δομικό.

«Η χειρότερη Επιτροπή από τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα του 1956»

«Η Επιτροπή η οποία φεύγει, σύμφωνα με όλους τους γνωρίζοντες και όλους που έχουν ασχοληθεί με τα ευρωπαϊκά θέματα και ξέρουν τι σημαίνουν Βρυξέλλες, θεωρείται η χειρότερη Επιτροπή που έχει υπάρξει από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα στη Ρώμη του 1956»  Και συμπληρώνει:
«Χειρότερη δεν έχει υπάρξει, από ποιότητα, από δουλειά, από delivery, απ΄όλα. Εϊχανε ως προς το πρώτο θέμα, να μην σας πω το πρώτο θέμα, την πράσινη μετάβαση. Ήταν το πρώτο και μοναδικό. Η ίδια ηκυρία φον ντερ Λάιεν η οποία είχε καταλάβει ότι τα κάνανε μαντάρα όλα, στον δεκάλογο της επόμενης θητείας της η πράσινη μετάβαση δεν υπάρχει. Τι είναι πρώτον, μακράν; Η Άμυνα! Τι είναι δεύτερο; Η ανταγωνιστικότητα της Βιομηχανίας. Δηλαδή όλα τα αντίθετα! Ε, πέστε μας εσείς τώρα γιατί πολιτική μιλάμε. Έχουμε δει λίγα πράγματα απ’ αυτά που ετοιμάζεται να πει ο Ντράγκι στο τέλος του μηνός τα οποία τα περιμένουμε όλοι με πολύ μεγάλη αγωνία. Όπως περιμένουμε με πολύ μεγάλη αγωνία αν θα ευοδωθεί η προσπάθεια του Γάλλου προέδρου Μακρόν να πείσει τον Ντράγκι να διεκδικήσει την προεδρεία της Κομισιόν. Και αυτό το περιμένουμε με πολύ μεγάλη αγωνία. Θα αλλάξουν πάρα πολλά. Ένα από αυτά που είπε ο Ντράγκι είναι ότι και η πολιτική της Άμυνας και της Ενέργειας στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες βασίστηκε με ορίζοντα την Ευρώπη…»

 

Ενέργεια: Απεξαρτητοποιηθήκαμε από τη Ρωσία και εξαρτιόμαστε από τη Νορβηγία

Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε στην πολιτική της ενέργειας τις οποίες η ΕΕ αντιμετώπιζε εδώ και δεκαετίες εντός των συνόρων της. Η παγκοσμιοποίηση μας ξεπέρασε κατά πολύ.

«Τι σημαίνει ακριβώς ενέργεια; Γιατί είναι ακριβή η ενέργεια στην Ευρώπη; Βρήκαμε πηγές…Τον ήλιο, τον άνεμο. Έχουμε ανεξαρτητοποιηθεί; Όχι και ούτε πρόκειται για πάρα πολλά ακόμη χρόνια…

Απεξαρτηθήκαμε από την Ρωσία και τώρα εξαρτόμαστε από τη Νορβηγία…

Κατακλυζόμαστε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά αυτή την ενέργεια δεν έχουμε τι να την κάνουμε! Δεν μπορούμε να την αποθηκεύσουμε πουθενά».

Βρυξέλλες: Για γέλια και για κλάματα

Η περιγραφή του για το τι συναντά στις Βρυξέλλες είναι για γέλια και για κλάματα…Αντί αυτοί οι πλουσιοπάροχα γραφειοκράτες να κάνουν τη δουλειά τους «περιφέρονται στο κτίριο με σημαίες της Ουκρανίας στο πέτο και συζητάνε μόνο για την Ουκρανία»! Περιγράφει μια συνομιλία του με την Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν που αποδεικνύει ότι η ΕΕ …είναι αλλού. Δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή ευρωπαϊκή επιτροπή θεωρείται η χειρότερη που έχει υπάρξει από το 1956!!!

Δείτε το Video:

Διαβάστε επίσης:

Χαλκίδα: «Δρούσαν σαν μαφία, μου είπαν εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» λέει επιχειρηματίας για τους εφοριακούς (Video)

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ΣΔΙΤ με διαγνωστικά κέντρα – Ο Γεωργιάδης σχεδιάζει αλλαγές στις δομές υγείας

Πιτσιλιές, βρομιές και Μαφία

Κυβέρνηση «ειδικής αιτιολογίας»

Η Ουκρανία αποκαλύπτει ξανά συμφωνίες Μητσοτάκη – Ζελένσκι για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση σιωπά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter