Θρασύς Μητσοτάκης στη Βουλή για ακρίβεια – Καλύπτει τα υπερκέρδη

Θρασύς Μητσοτάκης στη Βουλή για ακρίβεια – Καλύπτει τα υπερκέρδη

Σε μία ομιλία που προσβάλλει την κοινή λογική προχώρησε στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση των υπερκερδών. Ο πρωθυπουργός ενώ στην αρχή χαρακτήρισε την ακρίβεια ως τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» που ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά, μετά από λίγο έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν έχει σημασία πως αισθάνονται οι πολίτες, καθώς σήμερα «θα μάθουν ότι η μακροοικονομική αλήθεια είναι διαφορετική».

Μάλιστα, με περίσσεια αλαζονεία και τρομοκρατώντας τους πολίτες, χαρακτήρισε τις θέσεις της αντιπολίτευσης ως «ακοστολόγητες προτάσεις» που θα οδηγήσουν την χώρα στην χρεοκοπία, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα, για την μείωση της ακρίβειας. Όλα αυτά τη στιγμή που μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας έχουν γονατίσει και δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα.

«Εισαγόμενη η ακρίβεια» και η ευθύνη της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι «το αντικείμενο της ακρίβειας είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και η αναμέτρηση μαζί της είναι η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης» προσθέτοντας ότι αυτό το φαινόμενο προήλθε από την εισβολή στην Ουκρανία και την μεγάλη κρίση που ξέσπασε. Επίσης, για τον πληθωρισμό είπε ότι «ο πληθωρισμός των τροφίμων» είναι υψηλότερος από το μέσο των ευρωπαϊκών χωρών.

Για να βγάλει από πάνω του τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, για το γεγονός ότι στην καταναλωτική δύναμη, οι Έλληνες είναι στις τελευταίες θέσεις, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για τις ευθύνες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, είπε ότι για τις «αθέμιτες πρακτικές που παρατηρούνται από εταιρείες θα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση και ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων, καθώς τραυματίζεται ο «υγιής ανταγωνισμός».
Αντιδρούμε τώρα γιατί έχουμε ευρωεκλογές

Μία φράση που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι, το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι «αντιδρούμε τώρα στο φαινόμενο της ακρίβειας γιατί έχουμε ευρωεκλογές». Δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης εδώ και δύο χρόνια παραδέχεται ότι θα μπορούσε να είχε πάρει μέτρα καταπολέμησης αυτού του φαινομένου που θερίζει τα νοικοκυριά, αλλά δεν το έκανε, και τώρα για επικοινωνιακούς λόγους στέλνει επιστολές στην κ. Φον Ντερ Λάιεν.

Πλασματική εικόνα Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αναπαραγωγή μύθων, σε ότι αφορά το φαινόμενο και τα αίτια της ακρίβειας, έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Χαρακτηριστικά, είπε «εμείς κάναμε αυξήσεις μισθών, εμείς κάναμε αυξήσεις συντάξεων, εμείς έχουμε ρεκόρ επενδύσεων και δημιουργήσαμε 450 χιλιάδες θέσεις εργασίας». Παράλληλα, για την κριτική, ότι «έχουμε τιμές Σουηδίας και μισθούς Βουλγαρίας», σημείωσε ότι αυτές οι χώρες «δεν πτώχευσαν, όπως η Ελλάδα».

Για το μείωση του ΦΠΑ, στα τρόφιμα είπε ότι είναι αναποτελεσματική, καθώς δοκιμάστηκε σε χώρες, όπως η Ισπανία και απέτυχε, συμπληρώνοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο κοστίζει «4 δις το χρόνο».

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Τέλος, ο πρωθυπουργός, επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για «εύκολες λύσεις» και ακοστολόγητες προτάσεις. Μάλιστα, προσωπική επίθεση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προς τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «μπορεί να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει». Επίσης, παίζοντας για άλλη μία φορά τη γραμμή περί σταθερότητας, είπε ότι «τα μηνύματα διαμαρτυρίας» είναι αδιέξοδα.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση:

LIVE: «Μετωπική» στη Βουλή για ακρίβεια και αισχροκέρδεια – Προεκλογικό «debate» για τους πολιτικούς αρχηγούς

Διαβάστε επίσης:

«Τελειώνουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Ο Μακρόν θέλει τον Ντράγκι και… το δείχνει!

«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

Χαλκίδα: Η προϊσταμένη της ΔΟΥ έκανε «ιδιαίτερα μαθήματα» στους συνεργούς της – Οι διάλογοι που την «καίνε»

Χαλκίδα: «Δρούσαν σαν μαφία, μου είπαν εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» λέει επιχειρηματίας για τους εφοριακούς (Video)

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ΣΔΙΤ με διαγνωστικά κέντρα – Ο Γεωργιάδης σχεδιάζει αλλαγές στις δομές υγείας

Πιτσιλιές, βρομιές και Μαφία

Κυβέρνηση «ειδικής αιτιολογίας»

Η Ουκρανία αποκαλύπτει ξανά συμφωνίες Μητσοτάκη – Ζελένσκι για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση σιωπά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter