Πέθανε η Kabosu – Ο θρυλικός σκύλος που έγινε πασίγνωστο meme και μασκότ σε κρυπτονόμισμα (Videos)

Πέθανε η Kabosu – Ο θρυλικός σκύλος που έγινε πασίγνωστο meme και μασκότ σε κρυπτονόμισμα (Videos)

Η Kabosu, η θρυλική σκυλίτσα ράτσας Shiba Inu που κατέκλυσε το διαδίκτυο, έγινε meme και… μασκότ του κρυπτονομίσματος «Dogecoin» πέθανε σε ηλικία 18 ετών.

Το τελευταίο διάστημα υπέφερε από λευχαιμία και προβλήματα στο συκώτι. «Μήνυμα για όσους αγαπάτε την Καμπόσου. Το πρωινό της 24ης Μαΐου, πέρασε τη γέφυρα με το ουράνιο τόξο. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και την αγάπη που λάβαμε όλα αυτά τα χρόνια», έγραψε η κηδεμόνας της, Ατσούκο Σάτο, σε ανάρτησή του στο instagram.

«Έφυγε ειρηνικά, χωρίς να υποφέρει, σαν να κοιμήθηκε για πάντα την ώρα που τη χάιδευα. Σας ευχαριστώ όλους που αγαπούσατε την Kabosu όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι υπήρξε το πιο ευτυχισμένο σκυλάκι στον κόσμο. Αυτό με κάνει και εμένα τον πιο ευτυχή κηδεμόνα του πλανήτη».

Η κ. Σάτο, δασκάλα στην Ιαπωνία, υιοθέτησε την Kabosu το 2008 από ένα καταφύγιο. Η Kabosu έγινε σταρ στο διαδίκτυο όταν μία φωτογραφία της κατέκλυσε τους λογαριασμούς στο Reddit και το Tumblr το 2010.

Το meme έγινε απίστευτα δημοφιλές το 2013, ενώ το 2021 η εικόνα του «doge meme» πωλήθηκε ως NFT για 4 εκατ. δολάρια. Το πρόσωπο της Kabosu χρησιμοποιήθηκε και στο κρυπτονόμισμα Dogecoin που αρχικά δημιουργήθηκε ως αστείο και έφτασε να είναι μέχρι και χορηγός στη φανέλα της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Γουότφορντ.

Διαβάστε επίσης:

«Τελειώνουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Ο Μακρόν θέλει τον Ντράγκι και… το δείχνει!

Χαλκίδα: Η στιγμή που επιχειρηματίας φτάνει στη ΔΟΥ κρατώντας φάκελο με 10.000 ευρώ – Βίντεο ντοκουμέντο (Video)

Euroleague: Ώρα Final 4 για τους δύο «αιώνιους» – Πότε παίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter