Κολωνός-Βιασμός 12χρονης: Απορίες από το λιτό κατηγορητήριο της μητέρας

Κολωνός-Βιασμός 12χρονης: Απορίες από το λιτό κατηγορητήριο της μητέρας

Κατηγορείται ότι εξώθησε το παιδί σε πορνεία σε οχτώ περιπτώσεις, χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί οι φερόμενοι βιαστές και να προσκομίζονται άλλα στοιχεία.

Ολοένα και μεγαλύτερα ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το documentonews.gr, στο ολιγοσέλιδο και λιτό κατηγορητήριο της 37χρονης μητέρας, της αποδίδεται η κατηγορία ότι εξανάγκασε το ανήλικο παιδί της να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τουλάχιστον οχτώ άνδρες. Παρόλα αυτά, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί μόλις ένας από αυτούς τους άνδρες που φέρονται να έχουν βιάσει το 12χρονο κορίτσι, έπειτα από εξαναγκασμό της μητέρας της. Άρα λοιπόν, πώς γίνεται ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι φερόμενοι βιαστές, να αποδίδονται στη μητέρα αυτές οι κατηγορίες;

Προφανώς, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν εντός της δικογραφίας στοιχεία, βάσει των οποίων στοιχειοθετούνται αυτές οι κατηγορίες. Δεν θα έπρεπε όμως αυτά τα στοιχεία να αναφέρονται στο κατηγορητήριο; Ο κατηγορούμενος και η νομική του υπεράσπιση, δεν θα πρέπει να έχουν πλήρη γνώση των στοιχείων που έχουν οδηγήσει στην απόδοση κατηγοριών εναντίον τους; Ακόμη, όπως προκύπτει από την προφορική απολογία της μητέρας, η ίδια φαίνεται ότι δεν ρωτήθηκε για καμία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις των φερόμενων βιασμών, παρά αυτής που αφορά τον κατηγορούμενο που έχει ήδη ταυτοποιηθεί. Γιατί λοιπόν η μητέρα δεν ρωτήθηκε και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις; Δεν είναι το νομικώς ορθόν, από τη στιγμή που της αποδίδονται συγκεκριμένες κατηγορίες, να απαντήσει στο σύνολο αυτών στην απολογία της;

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο κατηγορητήριο της 37χρονης μητέρας της 12χρονης, η ίδια κατηγορείται πως «από τον Ιούνιο έως και τον Ιούλιο του έτους 2022, ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, για να εξυπηρετήσεις την ακολασία άλλων, εξώθησες στην πορνεία ανήλικο νεότερο των δεκαπέντε ετών, κατιόντα σου εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος».

Πιο συγκεκριμένα, η 37χρονη μητέρα κατηγορείται ότι «με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, εξώθησες την ανήλικη κόρη σου… στην πορνεία, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την να έλθει σε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον σε οχτώ περιπτώσεις με άγνωστους άνδρες, ένας εκ των οποίων ήταν ο Α.Λ. (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που έχουν ήδη συλληφθεί κατηγορούμενα για βιασμό του 12χρονου κοριτσιού) και οι λοιποί άγνωστοι ως προς τα λοιπά στοιχεία τους πλην του κωδικού χρήστη στην εφαρμογή BLINDCHAT».

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο, με αυτούς τους άγνωστους άνδρες «με τους οποίους η ίδια (σ.σ. εννοεί το 12χρονο παιδί) κατόπιν πρότασής σου συνεννοείτο μέσω των εφαρμογών Viber, Whatsapp, Blindchat ή του κινητού της τηλεφώνου να συνευρεθούν ερωτικά με αμοιβή, που ανερχόταν περίπου στο ποσό των 50 ευρώ, αμέσως δε σου παρέδιδε το σύνολο των χρημάτων που της έδιναν, ενώ στην περίπτωση της ερωτικής της συνεύρεσης με τον Α.Λ. συνεννοήθηκε η ανήλικη κατόπιν προτροπής σου να πιστωθεί με το ποσό της αμοιβής της ο τραπεζικός λογαριασμός σου με αριθμό GR…».

Τα μηνύματα στον Μίχο

Δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος για τον οποίο κατηγορείται η 37χρονη μητέρα, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «από τις 3.9/2022 έως τις 7.10.2022, ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με σκοπό να αποκομίσεις παράνομο περιουσιακό όφελος, εξανάγκασες άλλον με απειλή σε πράξη από την οποία επήλθε ζημία στην περιουσία του και συγκεκριμένα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με σκοπό να αποκομίσεις η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος, στις 3.9.2022 απέστειλες στον Ηλία Μίχο μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής Viber με το εξής περιεχόμενο “Θα μου δώσεις 100 ευρώ σήμερα γιατί αλλιώς θα μάθουν όλοι στην πλατεία και ο Τ… τι έχεις κάνει”, υπονοώντας ότι θα μάθουν όλοι οι γείτονες ότι ο ως άνω αποδέκτης του μηνύματος είχε ερωτικές επαφές με την ανήλικη κόρη σου… και τον εξανάγκασες να σου καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό ισόποση ζημία στην περιουσία του».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 37χρονη φέρεται να έστειλε ακόμη ένα μήνυμα στον Ηλία Μίχο: «Λίγες ημέρες αργότερα και σε χρόνο μη επακριβώς διακριβωθέντα πάντως πριν τις 7.10.2022 στην Αθήνα, με σκοπό να αποκομίσεις η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος, με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσεις το ως άνω γεγονός, εξανάγκασες τη σύζυγο του Ηλία Μίχου… να σου καταβάλει το ποσό των 200 ευρώ, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό ισόποση ζημία στην περιουσία της. Τέλος, στις 7.10.2022 στην Αθήνα, απέστειλες στον Ηλία Μίχο μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με το εξής περιεχόμενο: “Θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από το φούρνο του Θωμά και θα πεις όπως χθες για την… Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φτηνά την έβγαλες με 450 ευρώ για να μην καταγγείλω πολύ φτηνά”, υπονοώντας εκ νέου ότι αν δεν δώσει το χρηματικό αυτό ποσό θα δημοσιοποιήσεις το ανωτέρω γεγονός και τον εξανάγκασες να σου καταβάλει το ποσό των 150 ευρώ, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό ισόποση ζημία στην περιουσία του».

Αναπάντητα ερωτήματα

Το πρώτο που μπορεί να διαπιστωθεί από το επίμαχο κατηγορητήριο, είναι ότι δημιουργεί πάρα πολλές απορίες και ερωτήματα. Πιο συγκεκριμένα: πώς γίνεται να έχει διαπιστωθεί ότι η μητέρα της 37χρονης προέτρεψε και εξανάγκασε την12χρονη να «έλθει σε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον σε οκτώ περιπτώσεις με άγνωστους άνδρες»; Εφόσον οι άνδρες αυτοί δεν έχουν ταυτοποιηθεί –γιατί αυτό αναγράφεται πρακτικά στο κατηγορητήριο-, τότε πως μπόρεσαν οι Αρχές να διαπιστώσουν, ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες βίασαν το ανήλικο κορίτσι; Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, βάσει των στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί, δεν μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει το σύνολο της δικογραφίας να εκφέρει ουσιαστική άποψη σχετικά με τον η μητέρα εμπλέκεται στην υπόθεση ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι τόσο το ίδιο το 12χρονο το κορίτσι, όσο και η θεία του, μέσω των καταθέσεων που έχουν δώσει φαίνεται πως δηλώνουν πως η μητέρα δεν γνώριζε κάτι για τους βιασμούς του ανήλικου παιδιού της.

Ασχέτως αυτού όμως, πώς γίνεται σε ένα τόσο λιτό κατηγορητήριο η μητέρα να κατηγορείται ότι σε τουλάχιστον οχτώ περιπτώσεις εξώθησε το παιδί της στην πορνεία, όταν αυτοί οι οχτώ άντρες, όπως προκύπτει από όσα αναγράφονται σε αυτό, δεν έχουν ταυτοποιηθεί; Πώς γίνεται οι αρχές να γνωρίζουν ότι η αμοιβή που ανερχόταν σε 50 ευρώ δινόταν μετά στη μητέρα; Πρόκειται για κάτι που έχει δηλώσει το ίδιο το παιδί σε συμπληρωματική του κατάθεση, η οποία δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας;

Είναι πιθανό οι Αρχές να έχουν στη διάθεσή τους κάποια άλλα στοιχεία, στα οποία στηρίζεται το επίμαχο κατηγορητήριο. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο κατηγορητήριο γεννά πολλά ερωτήματα. Στην προφορική της απολογία, η 37χρονη μητέρα φαίνεται πως δεν δέχεται καμία ερώτηση για τις οχτώ προαναφερθείσες περιπτώσεις βιασμού, παρά μόνο αυτή που φέρεται να τελέστηκε από τον Α.Λ. Το μόνο σχετικό που προκύπτει από την απολογία της μητέρας, είναι πως έχει δηλώσει ότι «Δεν γνωρίζω κάποιον Λ.». Αυτό δείχνει ότι η μητέρα ρωτήθηκε για τον φερόμενο βιασμό του 12χρονου παιδιού από τον Λ. Φαίνεται όμως επίσης, πως η μητέρα δεν ρωτήθηκε για τις υπόλοιπες περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται, αφού στην απολογία της  δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη σχετική αναφορά.

Άρα, τα ερωτήματα παραμένουν: πού στηρίζεται το λιτό κατηγορητήριο της μητέρας και γιατί δεν ερωτήθηκε κατά τη διαδικασία της ανάκρισης για αυτές τις περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται ότι εξώθησε το παιδί της στην πορνεία; Δεν θα έπρεπε να δίνονται στο κατηγορητήριο περισσότερες πληροφορίες; Δεν θα έπρεπε να είχε δεχθεί συγκεκριμένες ερωτήσεις, βασισμένες πάνω σε συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί;

Τα ερωτήματα σε αυτή την υπόθεση ολοένα και γιγαντώνονται.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικά μηνύματα: Και αστυνομικός στο κύκλωμα των βιαστών της 12χρονης; «Είμαι ο Μιχάλης αστυνομικός και ξέρω ποια είσαι»

Κολωνός: Έρχεται νέος γύρος συλλήψεων – Ανατριχιαστικές καταθέσεις και αποκαλύψεις

Κολωνός – Μητέρα 12χρονης : «Πήρα τα λεφτά μετά από καθοδήγηση της αστυνομίας για να μην καταλάβει κάτι ο Μίχος»

Κολωνός: «Έριξαν» το σάιτ που αποκάλυψε μαζί με το Documento τη δυσώδη δράση του 53χρονου μαστροπού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter