Κωνσταντινούπολη: Και μία Ελληνίδα μεταξύ των τραυματιών από την επίθεση

Κωνσταντινούπολη: Και μία Ελληνίδα μεταξύ των τραυματιών από την επίθεση

Μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής συγκαταλέγεται μεταξύ των τραυματιών από την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή.

Δείτε επίσης: Έκρηξη στην Τουρκία: Τρεις οικογένειες ξεκληρίστηκαν – 22 συλλήψεις υπόπτων (Photos – Video)

Σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης.

Τούρκος ΥΠΕΣ: «Αν δεν πιάναμε τη γυναίκα, θα έφευγε στην Ελλάδα»

Την Ελλάδα βάζει στο «κάδρο» ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στον απόηχο της πολύνεκρης έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη καθώς, όπως υποστήριξε, η γυναίκα που συνελήφθη ως ύποπτη, αν δεν είχε συλληφθεί, θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Κωνσταντινούπολη: Οι πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του υποστηρίζει: «Αν δεν την είχαμε πιάσει (σ.σ. τη γυναίκα), θα είχε περάσει στην Ελλάδα».

Υπογραμμίζεται πως η γυναίκα που φέρεται ως ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι η Σύρια Αχλάμ Αλμπασίρ. Η γυναίκα φέρεται να ομολόγησε ότι την εκπαίδευσε το PKK.

Ξύπνησε ο εφιάλτης της τρομοκρατίας

Μνήμες τρομοκρατικών επιθέσεων ξύπνησε η πολύνεκρη έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή στον πεζόδρομο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 81 ακόμα τραυματίστηκαν ενώ οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν πως κεντρικό πρόσωπο ήταν μία γυναίκα που φαίνεται σε βίντεο να φορά παντελόνι παραλλαγής. Στο μεταξύ, κυβερνητικά χείλη στην Τουρκία κατηγορούν το PKK ενώ 22 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου που φαίνεται να άφησε τη βόμβα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter