Κορονοϊος: Εμπρός ολοταχώς για άνοιγμα της αγοράς από την κυβέρνηση με σταθερή την πίεση στο ΕΣΥ

Κορονοϊος: Εμπρός ολοταχώς για άνοιγμα της αγοράς από την κυβέρνηση με σταθερή την πίεση στο ΕΣΥ

Ένα μήνα μετά το lockdown και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει τετραψήφιος όπως και η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει σταθερή. 

Αν και τα νούμερα που ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο ΕΟΔΥ δείχνουν την Βόρεια Ελλάδα να έχει πάρει μια ανάσα, τα τελευταία 24ωρα, το ιικό φοτίο συνεχίζει να είναι υψηλό. Στις ΜΕΘ η κατάσταση είναι το ίδιο ασφυκτική αφού οι διασωληνωμένοι που ανακοινώθηκαν ήταν 579 ενώ τριψήφιος ήταν για ακόμα μία φορά και ο αριθμός των θανάτων που έφτασαν τους 102. 

Κι και ενώ οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν για τους κινδύνους που παραμονεύουν από την επαναλειτουργία της αγοράς, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει την αγορά με τις ανακοινώσεις για το πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο να έρχονται μέχρι τέλος της εβδομάδας. 

Την Πέμπτη, οι λοιμωξιολόγοι θα παραδώσουν τις προτάσεις τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος θα έχει τον τελικό λόγο. Οι ειδικοί γνωρίζουν πολύ καλά την πίεση που υφίσταται η αγορά, ωστόσο στην πλειοψηφία τους είναι διστακτικοί για τους κινδύνους διασποράς που μπορεί να επιφέρει.

ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνεχίζει να τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας την ανησυχία του για νέα αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις γιορτές. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου και εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία του για νέα αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις γιορτές.

Εάν τελικώς υπάρξει απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου, τότε θα υπάρξουν και προσαρμογές στα ωράρια, όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Οι μετακινήσεις την εορταστική περίοδο

Όσον αφορά τις μετακινήσεις κατά την εορταστική περίοδο, δεδομένο θεωρείται επίσης πως δεν θα επιτρέπονται από νομό σε νομό, άρα δεν θα προβλέπονται μετακινήσεις σε εξοχικά. Θα υπάρξει, ωστόσο, ευελιξία για την «επανένωση» οικογενειών, δηλαδή για ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικές πόλεις από εκεί όπου βρίσκεται η οικογένειά τους ή για φοιτητές που λόγω του lockdown παραμένουν αυτή τη στιγμή στην πόλη όπου σπουδάζουν.

Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μικρή χαλάρωση των μέτρων όσον αφορά τις μετακινήσεις για τα βραδινά ρεβεγιόν.

Την ίδια ώρα πάντως, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνεχίζει να τάσσεται κατά  της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου, εκφράζοντας την ανησυχία του για νέα αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις γιορτές. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter