Κορονοϊός: Και νέα μέτρα στο τραπέζι για τους ανεμβολίαστους ενόψει Χριστουγέννων

Κορονοϊός: Και νέα μέτρα στο τραπέζι για τους ανεμβολίαστους ενόψει Χριστουγέννων

Προς την λήψη νέων μέτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό το φόβο των γιορτών των Χριστουγέννων και την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και φυσικά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους παραβάτες, η κυβέρνηση δεν αποκλείει να ληφθούν και νέα μέτρα καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της εορταστικής περιόδου. Χθες, Τετάρτη η Επιτροπή εισηγήθηκε μια σειρά νέων μέτρων.

Πιστοποιητικό νόσησης μόνο με PCR στους ανεμβολίαστους

Αρχικά, η Επιτροπή των Ειδικών εισηγήθηκε να χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης μόνο μετά από μοριακό τεστ και όχι rapid (όπως ισχύ μέχρι σήμερα), φέρεται να εισηγείται η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθώς όπως επισημαίνεται, τα PCR τεστ είναι πολύ πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα rapid.

«Πόρτα» από τα Θεματικά Πάρκα των Χριστουγέννων στους ανεμβολίαστους

Παράλληλα, η Επιτροπή  εξετάζει ακόμη ένα σκληρό μέτρο για τους ανεμβολίαστους, αφού όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπάρχει εισήγηση για αποκλεισμό από τα Θεματικά Πάρκα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μείωση της χρονικής ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η Επιτροπή εξέτασε και το ενδεχόμενο να μειωθεί η χρονική ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης, ωστόσο σχετική απόφαση θα ληφθεί όταν θα υπάρξουν περισσότερα δεδομένα για τη μετάλλαξη «Όμικρον».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιμένει να «ξορκίζει» κάθε συζήτηση για πιθανό lockdown μέσα στον γιορτινό Δεκέμβρη πασχίζοντας να μείνει ανοιχτή η οικονομία την εορταστική περίοδο, παρά την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Από τις 7 Ιανουαρίου και μετά εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για το κατά πόσο το χαλαρό κλίμα των γιορτών οδήγησε σε σημαντική αύξηση κρουσμάτων και ανάλογα θα κριθεί το αν θα μπουν στο τραπέζι δραστικότερα μέτρα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter