Κορονοϊός: Και το Ισραήλ επιβάλλει τεστ για όσους ταξιδεύουν από την Κίνα

Κορονοϊός: Και το Ισραήλ επιβάλλει τεστ για όσους ταξιδεύουν από την Κίνα

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την επιβολή τεστ κορονοϊού για ξένους ταξιδιώτες από την Κίνα, που βιώνει μια έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Ειδικότερα, υπουργός Υγείας του Ισράηλ Αριέ Ντέρι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το βράδυ της Πέμπτης, είχε συνεδρίαση την Παρασκευή με ανώτερους αξιωματούχους δημόσιας υγείας για να κάνει έναν απολογισμό του αντίκτυπου για το Ισραήλ από τη δραματική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του ιού στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «αποφασίστηκε να δοθεί εντολή σε ξένες αεροπορικές εταιρείες να δέχονται ξένους πολίτες σε πτήση από την Κίνα προς το Ισραήλ μόνο αν διαθέτουν (αρνητικό) τεστ για Covid», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός επίσης ζήτησε τη δημιουργία ενός «εθελοντικού» διαγνωστικού κέντρου για άτομα που επιστρέφουν από την Κίνα και συνέστησε «να αποφεύγουν» τα ταξίδια σε αυτή τη χώρα.

Η άρση των υγειονομικών περιορισμών από τις κινεζικές αρχές έχει ως αποτέλεσμα απότομη έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κίνα, μετά την απότομη εγκατάλειψη της λεγόμενης «πολιτικής μηδενικής Covid» στην χώρα.

Σημειώνεται πως πριν από την ανακοίνωση του Ισραήλ, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ισπανία θα απαιτείται να έχουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Ιταλία: Υποχρεωτικά τεστ για τους επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter