Κορονοϊός: Μόνοι τους ράβουν προστατευτικές μάσκες στο Δρομοκαΐτειο – Δείτε φωτογραφίες

Κορονοϊός: Μόνοι τους ράβουν προστατευτικές μάσκες στο Δρομοκαΐτειο – Δείτε φωτογραφίες

Στο μη παρέκει έχει φτάσει όπως φαίνεται η κατάσταση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκραΐτειο. 

Το documentonews.gr ήδη από τη Δευτέρα έχει αναδείξει το πρόβλημα των εργαζομένων στο εν λόγω νοσοκομείο, στο οποίο παρουσιάζονται όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σημαντικές ελλείψεις, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν επισημάνει απευθύνοντας μάλιστα και σχετική επιστολή στις αρμόδιες Αρχές του κράτους, το νοσοκομείο δεν διαθέτει καθόλου προστατευτικές μάσκες, ενώ έλλειψη παρατηρείται και στα αντισηπτικά. Εξ ου και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είχε αναγγείλει αποχή από τα καταθήκοντά του για χθες Τρίτη, πράγμα το οποίο δεν συνέβη τελικώς αφού οι εργαζόμενοι επαναξιολόγησαν τη στάση τους και έκριναν ότι πρέπει να παραμείνουν στα πόστα τους ώστε να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες ασθενείς.

Ωστόσο, είναι αναγκασμένοι για λόγους προστασίας δικής τους αλλά και των ασθενών να ράψουν μάσκες. Οι εικόνες μέσα από το νοσοκομείο, όπου εργαζόμενη κάθεται στη ραπτομηχανή και ράβει είναι αποκαλυπτικές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μάσκες που φτιάχνουν στο Δρομοκαΐτειο είναι πάνινες και θα πλένονται για να επαναχρησιμοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο φιλοξενεί περίπου 450 ψυχικά νοσούντες, ενώ καθημερινά εξυπηρετεί άλλους 100 ασθενείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter