Κορονοϊός: Ουρές στα σούπερ μάρκετ, άδειοι οι δρόμοι στην Ιταλία – Σε καραντίνα και πανικό όλη η χώρα (Video)

Κορονοϊός: Ουρές στα σούπερ μάρκετ, άδειοι οι δρόμοι στην Ιταλία – Σε καραντίνα και πανικό όλη η χώρα (Video)

Τεράστιες ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ, άδεια ράφια, άδειοι δρόμοι, κλειστά καταστήματα είναι το σκηνικό που επικρατεί στη χώρα τις τελευταίες ώρες μετά και το διάγγελμα του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε ο οποίος έθεσε ολόκληρη τη χώρα σε «προστατευόμενη ζώνη», αργά το βράδυ της Δευτέρα.

Μετά και το διάγγελμα, που βάζει σε καραντίνα ολόκληρη τη χώρα, εκατοντάδες άνθρωποι έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ που είναι ανοιχτά ολόκληρο το 24ωρο σχηματίζοντας ατελείωτες ουρές προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα μιας και οι Ιταλοί θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, πέραν αυτών που κάνουν για να πάνε στη δουλειά τους.

Οι εικόνες από τη Ρώμη αλλά και τη Νάπολη είναι χαρακτηριστικές. Άνθρωποι με μάσκες στο πρόσωπο και περιμένουν, καρτερικά στην ουρά έξω από σούπερ μάρκετ για να μπουν να ψωνίσουν. Την ίδια ώρα, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έβγαλε αυτοκίνητα στους δρόμους για να μεταδώσουν το μήνυμα στους πολίτες: «μείνετε σπίτια σας»!

Ανάλογες εικόνες και στη Ρώμη. Υπάλληλοι βρίσκονταν στην είσοδο των σούπερ μάρκετ για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι έκαναν με ηρεμία ουρά έξω από τις πόρτες με τα καρότσια τους. Την ίδια ώρα, οι δρόμοι στην «Αιώνια Πόλη» είναι άδειοι.

https://www.youtube.com/watch?v=H5exS7bPzZ0

Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη αλλά και σαπούνια και αντισηπτικά φεύγουν πρώτα από τα ράφια, σαν σε καιρό πολέμου, δήλωσε καταστηματάρχης στο Ansa.

Επιπλέον, όλες οι πτήσεις προς την Ιταλία αναστέλλονται αμέσως, ενώ το φέρι μπόουτ που συνδέει τη Μάλτα με τη Σικελία καθημερινά θα χρησιμοποιείται μόνο για τη μεταφορά φαρμάκων και εμπορευμάτων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, η οποία εξαρτάται πολύ από τις εισαγωγές, κυρίως τροφίμων, που προέρχονται από την Ιταλία.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter