Κορονοϊός: Σε εξέλιξη νέο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα – Όχι από τους ειδικούς στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Κορονοϊός: Σε εξέλιξη νέο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα – Όχι από τους ειδικούς στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμα κύμα της πανδημίας την ώρα που η κυβέρνηση επιθυμεί πάση θυσία την επιστροφή στην κανονικότητα με κάθε κόστος με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη σε δηλώσεις του να έχει ήδη προαναγγείλει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως το Πάσχα.

Οι ειδικοί δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους σε περίπτωση που παρθεί μια τέτοια απόφαση και προειδοποιούν ότι στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο επιδημιολογικό κύμα.

«Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να’ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας και εκφράζοντας τη διαφωνία του για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πρόσθεσε ότι η άποψή του δεν στηρίζεται σε ιδεοληψία αλλά στο ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος.

Ειδικότερα ο καθηγητής ανέφερε ότι ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες αν είναι ανεμβολίαστος και συνεπώς «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό» να είναι όλα για όλους ελεύθερα. Επανέλαβε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

Παυλάκης: Το Πάσχα η κορύφωση της πανδημίας

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 επισήμανε χαρακτηριστικά πως δεν τελειώσαμε με τον ιό.

«Πρέπει να προφυλαγόμαστε από όλους, αφού και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν. Τα εμβόλια από μόνα τους δεν είναι δυνατόν να ανακόψουν την επιδημία». Όπως επισήμανε ο καθηγητής, «οι χώρες που “άνοιξαν” μαζί μας πανηγυρικά, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η Δανία, με 93%-95% εμβολιασμένους πολίτες, τον Μάρτιο είχε περισσότερους νεκρούς από την Ελλάδα».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο 4ης δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού, ο κ. Παυλάκης είπε πως ακόμη δεν κρίνεται επιβεβλημένη, είπε ωστόσο πως οι «ανοσοκατασταλμένοι θα πρέπει να κάνουν και 4η και 5η δόση…».

«Σχεδόν όλη η βόρεια Ευρώπη έχει νέο επιδημιολογικό κύμα. Από τις 7 Μαρτίου η Ελλάδα έχει νέο επιδημικό κύμα. Η πρόβλεψη είναι ότι περίπου το Πάσχα θα κάνει κορύφωση η πανδημία, με πολλά κρούσματα και θανάτους», είπε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας πως «πρέπει να προσέξουμε τώρα», λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον 2.

Θύμισε πως «το φθινόπωρο έλεγα ότι θα έχουμε 25.000 θανάτους μέχρι το Πάσχα. Τώρα βλέπουμε 25.000 κρούσματα και πάμε για 27.000 θανάτους ήδη» κατέληξε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter