Κορονοϊός: Σέντρα το Σεπτέμβρη προβλέπει ο Τραμπ

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα στις ΗΠΑ, εάν επαληθευθεί η προφητεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Η είδηση προέκυψε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πλανητάρχη με τους κομισάριους των ισχυρών επαγγελματικών σπορ της χώρας.

Ο Τραμπ δεν θέλησε να ενθαρρύνει τα σενάρια που θέλουν το NBA και άλλες λίγκες θα επανεκκινούν στις αρχές του καλοκαιριού.

Προέβλεψε ωστόσο ότι στα τέλη Αυγούστου θα ωριμάσοην οι συνθήκες ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στις κερκίδες των γηπέδων.

Εξάλλου υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει οικονομικά τις ομάδες με φοροαπαλλαγές και άλλες ελαφρύνσεις.

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ο μήνας έναρξης της σεζόν στο δημοφιλέστατο NFL του φούτμπολ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι κομισάριοι των NFL, NBA, Major League Baseball, NHL, Major League Soccer, WNBA, WWE Wrestling, PGA Tour, UFC, IndyCar, LPGA, Breeders Cup.

Με άλλα λόγια, κατέθεσαν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι του αμερικάνικου φούτμπολ, μπάσκετ, μπέιζμπολ, χόκεϊ, ποδοσφαίρου, επαγγελματικής πάλης, γκολφ, μηχανοκίνητου αθλητισμού κ.α.

Ο κομισάριος του NBA Ανταμ Σίλβερ επισήμανε ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός ήταν ο πρώτος που έδωσε το καλό παράδειγμα αντιμετώπισης της πανδημίας κατεβάζοντας τα ρολά, οπότε θα είναι σωστό και καίριο να ξεκινήσει από τον ίδιο η προσπάθεια για αντεπίθεση της κοινωνίας και ανάταξη της οικονομίας, όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.