Κως: Έμεινε στη φυλακή για 69 ημέρες λόγω… συνωνυμίας – Η απίστευτη ιστορία ενός 50χρονου από τη Γερμανία

Κως: Έμεινε στη φυλακή για 69 ημέρες λόγω… συνωνυμίας – Η απίστευτη ιστορία ενός 50χρονου από τη Γερμανία
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Επί 69 ημέρες παρέμεινε έγκλειστος στη φυλακή λόγω απλής συνωνυμίας. Υπόθεση άδικης φυλάκισης αποκαλύφθηκε στην Κω, με τον 50χρονο από τη Γερμανία να καταθέτει αίτημα για αποζημίωση λόγω άδικης κράτησης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο 50χρονος δεν είχε εμπλοκή με υπόθεση διακίνησης και ως εκ τούτου αθωώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το αίτημα του 50χρονου θα εξεταστεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου στις 11 Μαρτίου 2024.

Το χρονικό

Ο 50χρονος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2023 δυνάμει εντάλματος σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί για… συνονόματό του, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Εξ αρχής, ο άνδρας διαμαρτυρόταν για την εξέλιξη της υπόθεσης, ωστόσο όπως κατήγγειλε, η αδυναμία επικοινωνίας και η έλλειψη συνηγόρων δεν του επέτρεψαν να καταθέσει εγγράφως ότι οι Αρχές είχαν συλλάβει το λάθος άτομο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, ο 50χρονος κατήγγειλε ότι ουδείς ασχολήθηκε με τις αναντιστοιχίες. Σημείωσε δε ότι το αρκετά σύνηθες επώνυμό του στη Γερμανία γράφεται με δύο «F» και δύο «Ν», ενώ ο πραγματικός κατηγορούμενος είχε μεν όμοιο επίθετο, αλλά χωρίς δπλά γράμματα.

Ο 50χρονος έχει στα χέρια του απόσπασμα από το βιβλίο κίνησης πελατών του ξενοδοχείου που διέμενε, από το οποίο φέρεται να προκύπτει ότι υπάρχει και αναντιστοιχία στα έτη γεννήσεως, καθώς εκείνος έχει γεννηθεί το 1974 και ο κατηγορούμενος το 1984.

Το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον έκρινε εν τέλει αθώο για την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών μεταξύ Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2007 στο Τιγκάκι της Κω. Συγκεκριμένα, είχε εντοπιστεί ποσότητα ινδικής κάνναβης 7 γραμμαρίων, τυλιγμένη σε νάιλον.

Διαβάστε επίσης: Απεργία: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» – Οργή λαού στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη (Photos)

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία πληρωμής – Τι ισχύει με την ακινησία οχημάτων

Εξοργιστική δήλωση Καραμανλή για Τέμπη: Ακόμη αυτοσυγχαίρεται για την παραίτησή του

«Mary Poppins» με γονεϊκή συναίνεση πλέον στη Βρετανία λόγω «ρατσιστικής γλώσσας»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter