Κως: Κραυγή απόγνωσης από τους γιατρούς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου – Χωρίς παθολόγο παραμένει το νησί

Κως: Κραυγή απόγνωσης από τους γιατρούς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου – Χωρίς παθολόγο παραμένει το νησί

Τεράστια εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Κω, η οποία παραμένει χωρίς παθολόγους και με κενή τη θέση του καρδιολογικού, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση κατάρρευσης που επικρατεί στο ΕΣΥ, στο περιθώριο των μεγάλων ελλείψεων που έχουν καταγραφεί σε νοσοκομειακές μονάδες της περιφέρειας (Ικαρία, Πύργος, Τήνος) και ενώ η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στα νησιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ η οποία επικαλείται πληροφορίες νοσοκομειακών γιατρών αποχώρησε μετά την ολιγοήμερη απόσπαση του από το Νοσοκομείο Σύρου, ο παθολόγος που κλήθηκε να καλύψει τη κλινική για μια εβδομάδα, ενώ η επόμενη παθολόγος που είχε αποσπασθεί, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κλινική παραμένει χωρίς παθολόγους εδώ και ενάμιση χρόνο μετά τη παραίτηση Διευθυντή και επιμελήτριας και το πρόβλημα προσπαθεί να το αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας με αποσπάσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία, σε μια περίοδο μάλιστα όπου ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα, λόγω τουρισμού.

Ταυτόχρονα, κενή είναι αυτή τη στιγμή και η θέση στο καρδιολογικό: ο μοναδικός καρδιολόγος του Νοσοκομείου (ο δεύτερος βρίσκεται σε γονική άδεια) δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, λόγω πληθώρας περιστατικών. Μάλιστα, από το πρωί της Παρασκευής, βρίσκεται στο προαύλιο του Νοσοκομείου, κρατώντας πανό διαμαρτυρίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, εκπρόσωποι των Νοσοκομειακών Γιατρών μιλούν ξεκάθαρα για «επιδείνωση της κατάστασης μέρα με τη μέρα». Επίσης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω τονίζουν πως «η έλλειψη Παθολόγων Παιδιάτρων και Καρδιολόγων εντείνει την ανασφάλεια και την ανησυχία καθώς αυξάνεται και ο τοπικός πληθυσμός λόγω τουρισμού και τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται. Αυτή τη περίοδο οι διαμένοντες στο νησί μαζί με τους τουρίστες, ξεπερνούν τους 150.000 ενώ το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει και συμβάντα από γειτονικά νησιά».

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων στην Κω: Δέκα μήνες χωρίς παθολόγο και ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί (Video)

Ικαρία: Δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η μετακίνηση της μίας διαθέσιμης γιατρού από τις Ράχες (Video)

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Πύργου – Έμεινε μόνο ένας παθολόγος

«Καμπανάκι» ΠΟΕΔΗΝ για το Κέντρο Υγείας Τήνου: Έμεινε χωρίς παθολόγο, πρόβλημα και με το ελικοδρόμιο

Κραυγή αγωνίας για τα ράντζα και τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ από την ΠΟΕΔΗΝ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter