Κώστας Μπακογιάννης: Η θυσία του ανεψιού

Κώστας Μπακογιάννης: Η θυσία του ανεψιού

Αυτό, κυρίες και κύριοι, που έγινε με τον Μπακογιάννη δεν γίνεται κάθε μέρα. Φούμο τρελό στις κάλπες και αμέσως μετά πάρτι στο διαδίκτυο, πίσσα και πούπουλα, τρολ, κλοτσοπατινάδες, καγχασμοί, μαζική και ευρηματική χαιρεκακία. Από το ρήγμα –τι ρήγμα, γκρεμοτσακίστηκε ο έρμος– του Μπακογιάννη βρήκε διέξοδο η φυγή προς τα μπρος χιλιάδων και χιλιάδων που μπαΐλντισαν, έπηξαν, μάζεψαν μέρα μέρα πίκρα, ανημπόρια, νεύρα και θυμό, πολιορκημένοι από το καθεστώς Μητσοτάκη. Ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι από την Οικογένεια που γραμμή και δέρνει για χρόνια και νέμεται τη χώρα, τα δημόσια ταμεία, την ενημέρωση, τη Δικαιοσύνη. Και έχει διαπράξει όχι έναν αλλά δέκα και εκατό μεγάλους περιπάτους στις ψυχές των υπηκόων της.

Δεν σημάδεψε το πλήθος της μουλωχτής οργής τον Μπακογιάννη και πάμε παρακάτω για άλλο δήμαρχο Αθηναίων. Μη μασάτε σ’ αυτά που λέει ο Μητσοτάκης μετά το ξύλο της δεύτερης Κυριακής. Τον ίδιο τον γενάρχη της ξεφτίλας που διαπερνάει τη χώρα βρήκαν ευκαιρία να καταχερίσουν εκείνοι που τους πίστεψαν λωτοφάγους. Τον αυτουργό πάσης φωτιάς, πλημμύρας, εξαπάτησης και Predator. Εβρασε ξαφνικά η χύτρα και πέταξε το καπάκι για να συμβεί το θαύμα. Να καταργηθούν τα μαθηματικά και να γίνει το 41% του πρίγκιπα μικρότερο από το 14% του Δούκα. Για τον «Μεγάλο περίπατο»; Ούτε λόγος. Για τις πριγκιπικές φιγούρες; Ακόμη παραπάνω. Για την Κοσιώνη; Κάπως περισσότερο. Αλλά το σύννεφο έγινε φτύσιμο λόγω συγγένειας, μην αμφιβάλλετε.

Το πλήρωσαν κι ο Αγοραστός και πέντε έξι άλλοι το μάρμαρο του Μητσοτάκη. Αλλά κανένας δεν υπέστη το γιούχα του Μπακογιάννη, του κολλητού, του ανεψιού, του μπροστινού, του γαλαζοαίματου που η Οικογένεια σπρώχνει εδώ και χρόνια με χίλιους τρόπους, εκ των οποίων εντιμότερος η Σία, να κληρονομήσει τη χώρα. Πάρε να ’χεις, Κυριάκο, τώρα που βρήκαμε την ευκαιρία. Αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης στην Αθήνα. Κι έτσι κατάντησε ο ευκλεής και ευειδής Μπακογιάννης να περιφέρεται σουρομαδημένος από τον όχλο. Εγκαταλειμμένος άσπλαχνα και από τον προστάτη θείο, που τον πέταξε στα σκυλιά μετά την εκλογική ετυμηγορία: αυτός φταίει! Και αμόλησε τους υπουργούς του να το φωνάζουν στα παράθυρα: αυτός φταίει! «Μας έκαψε» ήταν η επωδός που ψιθυρίζουν ή υπονοούν ο Βορίδης, ο Αδωνης, η κομπανία.

Η θυσία του ανεψιού. Του δεύτερου ανεψιού, για την ακρίβεια. Ο θείος εκτελεί τα ανίψια σε δημόσια θέα, δείχνοντας έτσι σε όλους ότι η Οικογένεια φέρνει προς Φαμίλια τύπου Κόπολα. Ο κάπο των κάπο δεν διστάζει να χύνει συγγενικό του αίμα για να σώσει το δικό του στέμμα. Και αναμένεται η συναρπαστική συνέχεια με τίτλο: Τι θα κάνει μετά τη δημόσια εκτέλεση του σπλάχνου της η Ντόρα; Και η λοιπή Οικογένεια; Αράξτε και πάρτε ποπκόρν. Μητσοτακέικο δεν είναι μόνο ο Κυριάκος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter