Κώστας Πικραμένος: «Κολομβία των Βαλκανίων – Υπάρχει πολιτική βούληση για αντιμετώπιση της μαφίας;» (Audio)

Κώστας Πικραμένος: «Κολομβία των Βαλκανίων – Υπάρχει πολιτική βούληση για αντιμετώπιση της μαφίας;»  (Audio)

«Καμπανάκι» για την αντιμετώπιση φλέγοντων ζητημάτων που άπτονται σε θέματα ασφάλειας από τον Κώστα Πικραμένο. Ο διευθυντής Ερευνών της CP Consulting, εταιρείας εκπόνησης στρατηγικών μελετών, εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα Τουρκίας, Υπηρεσιών Πληροφοριών και Πολιτικού Ισλάμ, μίλησε στο Ράδιο 98,4 του Ηρακλείου Κρήτης και αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της Greek Mafia, την ανάγκη αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στη Σταδίου.

Ο κ. Πικραμένος εκτιμά ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει θέσει στο στόχαστρο ακόμη και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η επανεμφάνιση περιστατικών όπως το πρόσφατο στη Σταδίου αποτελούν, κατά τον κ. Πικραμένο ως «μήνυμα σε προσωπικό επίπεδο κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη». «Γι’ αυτό μίλησα εξ’ αρχής για Κολομβία των Βαλκανίων», σημείωσε.

«Ο Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα στους δικούς του να τηρήσουν το κράτος δικαίου. Γιατί το είπε; Δεν εχει εμπιστοσύνη στην ίδια την αστυνομία; Η θεωρεί ότι υπάρχουν τρωτά σημεία που δεν έχουνε κλείσει;», διερωτήθηκε.

«Είναι στη φάση να ξεκαθαρίσουνε τα πράγματα. Θέλει η κυβέρνηση να μπει στη λογική ή δεσμεύεται; Αν δεν μπούμε στη λογική anti-mafia επιχειρήσεων, τότε τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου», σημείωσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστούν τα εν λόγω φαινόμενα.

 

Διαβάστε επίσης: Η Greek Mafia στο ολλανδικό «Trouw» – Τι αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης για τον «πόλεμο της νύχτας»

Greek mafia – Χρυσοχοΐδης: Εκθετος ο «σερίφης» της Κατεχάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter