Κουμουτσάκος: Από διπλωμάτης πολιτικός και από πολιτικός διπλωμάτης

Κουμουτσάκος: Από διπλωμάτης πολιτικός και από πολιτικός διπλωμάτης

Στα παλιά του «λημέρια» γυρίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Στα χρόνια πριν από το ταξίδι του στην πολιτική, όπου διετέλεσε βουλευτής, ευρωβουλευτής και αναπληρωτής υπουργός σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Με απόφαση που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει υπογράψει η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, μετά από αίτημα του ιδίου, ο κ. Κουμουτσάκος εντάσσεται ξανά στο διπλωματικό σώμα με βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α’ από τις 11 Ιουλίου 2023.

Εχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπηρετούσε στο υπουργείο Εξωτερικών και πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Αλλά αφού δεν εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προτίμησε να μην μείνει άεργος.

Η τελευταία του θέση στο ΥΠΕΞ ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου, όταν υπουργός ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά, το 2009, εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Κάποιοι λένε ότι επέστρεψε για είναι τα μάτια της κυρίας Μπακογιάννη στο ευαίσθητο αυτό υπουργείο, καθώς η βουλευτής της ΝΔ είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter